В Данії планують відновити виробництво штурмових гвинтівок

| Гвинтівки | Автор: Web admin

Підписання меморандуму між Thales Australia та Våbenfabrikken. Фото Thales AustraliaПідписання меморандуму між Thales Australia та Våbenfabrikken. Фото Thales Australia

17 вересня 2024 року австралійська компанія Thales і данська Våbenfabrikken підписали меморандум про створення в Данії виробництва штурмових гвинтівок.

Про це у своєму пресрелізі повідомляє компанія Thales.

«Відповідно до умов Меморандуму про взаєморозуміння, Thales і Våbenfabrikken працюватимуть разом над створенням нового промислового потенціалу в Данії з метою виробництва, обслуговування і підтримки оперативно-сумісних стрілецьких озброєнь в Данії», – повідомили в компанії.

Згідно з планом, створене виробництво, стане першим в Данії на якому будуть вироблятись військові штурмові гвинтівки. З 1960-х років подібна стрілецька зброя в Данії не виробляється.

На початку, планується виробництво з данської версії австралійської бойової штурмової гвинтівки (ACAR). Вона розробляється австралійською компанією Thales і базується на платформі AR.

«Ми дуже раді працювати з Thales над тим, щоб вперше за майже 60 років забезпечити виробництво стрілецької зброї НАТО і її технічне обслуговування в Данії. Ця співпраця є реальною можливістю для Våbenfabrikken розвиватися в плані пропозиції продукції і персоналу, щоб краще відповідати пріоритетам і потребам національної безпеки Данії. DACAR (дансько-австралійська бойова штурмова гвинтівка) – це потужна зброя, яка з часом відкриє додаткові експортні можливості для Данії», – каже Кім Венкен, голова правління Våbenfabrikken.

«Ця угода є кульмінацією спільних зусиль, інвестицій та довіри між Våbenfabrikken, Thales Australia та Thales Denmark. Ця співпраця відкриває можливості як для Австралії в частині регіонального виробництва, так і для Данії завдяки забезпеченню збірки, підтримки і технічного обслуговування стрілецької зброї. Ми з нетерпінням чекаємо на тісну співпрацю з Våbenfabrikken у найближчі роки», – сказав Метт Дюкмейн, директор Thales Australia.

Штурмова гвинтівка ACAR

Штурмова гвинтівка АCAR це найновіша штурмова гвинтівка виробництва Thales Australia. Вона створена на базі платформи AR та існує у двох версіях – 5,56×45 мм та 7,62×51 мм. Версія 5,56 також може бути адаптована для використання .300 Blackout. Варіант з калібром 6,8 мм знаходиться на завершальній стадії випробувань.

АСAR проходить випробування в австралійських державних та федеральних правоохоронних органів.

Гвинтівки Australian Combat Assault Rifle (ACAR) Гвинтівки Australian Combat Assault Rifle (ACAR)

«ACAR відповідає всім існуючим та прогнозованим технічним вимогам для штурмової гвинтівки типу AR, пропонуючи властиву їй довговічність та надійність у продукті з гарним співвідношенням ціни та якості», – зазначає виробник.

Нагадаємо що 16 серпня 2023 стало відомо що компанія Thales Australia передала Силам оборони Україні свої найновіші штурмові гвинтівки ACAR. Їх передача стала частиною траншу військової допомоги від Канберри поряд з іншою неназваною зброєю та амуніцією.

За словами представників компанії ця передача мала на меті дати українським силам оцінити корисність ACAR для задоволення своїх потреб.

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

1,0 1 -1 1
Коментарів (1)

  • 27.09.2024 10:13
    #
    - 0 +

    Мир меняется, причём, не в лучшую сторону!...И только до бестолковок "добреньких леваков" и им подобных, это "не доходит"!...Хорошо, что для правительства Дании, это таки "дошло" и они дали "добро" на развёртывания производства в своей стране!...


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати