Британія озброїть піхоту двоканальними прицілами

| За кордоном, Технології, Оптика та освітлення | Автор: Web admin

Командос Королівської морської піхоти з гвинтівкою L119 та прицілами ACOG і ARILLS, північ Норвегії, березень 2024. Фото: x.com/RAFPhotogКомандос Королівської морської піхоти з гвинтівкою L119 та прицілами ACOG і ARILLS, північ Норвегії, березень 2024. Фото: x.com/RAFPhotog

Міністерство оборони Британії законтрактувало тисячі комбінованих прицілів TALON Fused Weapon Sight з тепловізором та пристроєм нічного бачення.

Про це повідомляє видання UK defence journal.

Оборонне відомство уклало контракт із компанією Qioptiq Limited на поставку прицілів TALON Fused Weapon Sight, також відомих під абревіатурою ARILLS. Їхньою особливістю є формування зображення на основі інфрачервоного пристрою нічного бачення та тепловізора.

Семирічний контракт передбачає поставку для британських збройних сил близько 10 тисяч пристроїв загальною вартістю 159,6 мільйонів доларів.

Замовлення націлене на забезпечення армійських потреб у прицільних пристроях для штурмових гвинтівок, що поліпшить спроможності стрільців в умовах слабкого освітлення або поганої видимості.

Британський піхотинець із гвинтівкою L85A3, що оснащена прицілами SpecterOS 4x LDS та ARILLSБританський піхотинець із гвинтівкою L85A3, що оснащена прицілами SpecterOS 4x LDS та ARILLS

TALON Fused Weapon Sight

TALON Fused Weapon Sight — це прицільний комплекс військового класу, що призначений для використання на штурмових та снайперських гвинтівках.

Приціл встановлюється перед денним прицілом за допомогою швидкознімного важеля та виводить зображення на нього. Він не має кратності та може використовуватися без додаткових налаштувань денної оптики.

TALON снащений неохолоджуваною тепловою матрицею (12 мкм, 60 Гц) та пасивним інфрачервоним перетворювачем. Система об’єднує два канали у єдине зображення, що дозволяє виявляти теплоконтрастні цілі та вільно орієнтуватися у просторі.

Пристрій вагою 570 грамів працює від двох звичайних батарейок типу АА, що можуть його живити упродовж 6 годин безперервної роботи.

Зовнішній вигляд та зображення прицілу TALON Fused Weapon Sight (ARILLS)Зовнішній вигляд та зображення прицілу TALON Fused Weapon Sight (ARILLS)

Приціл також підтримує роботу з вимкненим тепловізійним каналом, що дозволяє продовжити час безперервної роботи.

Раніше “Мілітарний” повідомляв, що британська армія почала озброюватися прицільними комплексами SmartShooter SMASH, щоб забезпечити піхотинців спроможностями для боротьби з малими безпілотниками.

Приціл, оснащений системою захоплення цілей та балістичним калькулятором, самостійно визначає точку прицілювання для рухомого об’єкта, вираховуючи напрямок та швидкість руху, а також балістику зброї.

Британський військовий відпрацьовує ураження дронів гвинтівкою L85A2 з прицілом SmartShooter SMASH. Серпень, 2024. Фото: army.mod.ukБританський військовий відпрацьовує ураження дронів гвинтівкою L85A2 з прицілом SmartShooter SMASH. Серпень, 2024. Фото: army.mod.uk

 * * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Web admin Автор: Web admin11316,2 Переглядів: 3 - 0 +
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати