Чому відомі знавці зброї обирають револьвери з внутрішнім курком?

| Короткоствольна зброя | Автор: Web admin

З револьвера Centennial (Model 642, зліва) можна стріляти лише в режимі УСМ подвійної дії, тоді як у Chiefs Special (Model 60) можна звести курок і стріляти в режимі УСМ одинарної дії.З револьвера Centennial (Model 642, зліва) можна стріляти лише в режимі УСМ подвійної дії, тоді як у Chiefs Special (Model 60) можна звести курок і стріляти в режимі УСМ одинарної дії.

Пропонуємо вашій увазі статтю про переваги револьверів з внутрішнім курком авторства Массада Айюба.

Десь у 1950 році компанія Smith & Wesson представила найпопулярніший у світі револьвер для прихованого носіння під набій .38 Special на рамці J. Оригінальна модель Chiefs Special мала звичайний зовнішній курок і могла стріляти як в режимі УСМ подвійної, так і одинарної дії.

У 1952 році Рекс Епплгейт переконав виробника виготовити такий самий револьвер, але з внутрішнім курком, як у старого револьвера New Departure Safety Hammerless 1887 року випуску.

Оскільки він був представлений в рік, коли компанія Smith & Wesson святкувала свій 100-річний ювілей, модель Chiefs Special з внутрішнім курком отримала назву Centennial.

У 1955 році з'явився третій варіант - Bodyguard. Це була відповідь компанії на знімний кожух курка, який набув популярності після того, як їхній суперник, компанія Colt представила його для своїх малокаліберних револьверів у 1950 році. У моделі Bodyguard кожух був інтегрований в рамку і виглядав більш витончено, але при цьому залишав шпицю курка відкритою, щоб його можна було звести.

У кожного з нас є свої вподобання. Для своїх потреб я схиляюся до моделі з внутрішнім курком Centennial. Розповім чому.

Модель Centennial (справа) можна обхватити вище, тим самим знижуючи вісь каналу ствола.Модель Centennial (справа) можна обхватити вище, тим самим знижуючи вісь каналу ствола.

Найочевиднішою перевагою моделі з прихованим курком є її профіль, який не чіпляється за одяг. Великий авторитет у галузі поліцейської зброї минулого Пол Вестон описав спицю курка моделі Chiefs Special «рибальським гачком», що чіпляється за одяг і гальмує швидке витягування.

Одна з переваг моделі Centennial, яку не можуть запропонувати його суперники, - це високий хват. Форма рамки дозволяє руці стрільця повністю дістатися до високого виступу задньої поверхні. Завдяки цьому вісь каналу ствола знаходиться пропорційно нижче до зап'ястя, і забезпечує кращий контроль над зброєю. Підкидання ствола менше, що дозволяє вести швидкий і точний вогонь. Це дуже суттєва перевага моделі Centennial, і це основна причина, чому я так часто ношу його з собою.

Перевагою УСМ одинарної/подвійної дії є можливість зведення курка для легкого натискання на спусковий гачок, щоб зробити точний постріл. Справа в тому, що з цих кишенькових револьверів, які зазвичай розглядаються як екстрена зброя для ближнього бою, точні постріли трапляються дуже рідко. УСМ подвійної дії швидший. Якщо вам потрібен точний постріл, то трохи повільніший хід спускового гачка подвійної дії допоможе вам у цьому. УСМ подвійної дії також забезпечує коротший хід курка, швидше наближаючи наступний постріл, і не вимагає переривати хват і відводити курок назад великим пальцем.

Ґрант Каннінгем тримає у руці модель Centennial, яку він вважає найплавнішою.Ґрант Каннінгем тримає у руці модель Centennial, яку він вважає найплавнішою.

Існують також випадки, коли револьвер ненавмисно стріляє, що призводило до летальних наслідків (наприклад, справа Нью-Йорк проти Френка Мальято), або коли про це було неправдиво заявлено, щоб створити елемент недбалості після виправданого пострілу (справа Флорида проти Луїса Альвареса), наприклад. Обидва шляхи юридичної атаки на вас будуть закриті револьвером, з якого можна стріляти лише в режимі УСМ подвійної дії. І це ще ми не дійшли до історії про те, як зняти револьвер з бойового зводу спітнілими, тремтячими руками під дією сильного стресу.

Мій друг Грант Каннінгем, збройовий майстер і автор чудової книги Gun Digest Book of the Revolver, пише у своєму блозі на www.grantcunningham.com таке:

«... моделі Centennial мають кращий УСМ! Вони мають дещо іншу геометрію шептала, що дає їм більш рівномірну тягу, вона більш лінійна. Для досвідченого стрільця це помітна різниця. А ще у них відсутня одна зайва деталь: оскільки в них немає відкритого курка, вони не мають (та й не потребують) запобіжника курка, характерного для всіх інших моделей на рамці J. Цю досить довгу деталь, яка входить у щільно прилягаючий паз, виточений у боковій пластині, важко зробити ідеально гладкою. Навіть у найкращому випадку, вона завжди додає трохи тертя до руху механізму. (З часом деякі «зброярі» стали прибирати цей запобіжник самостійно). Отже, якщо вашим критерієм є якість УСМ, вибір очевидний: Centennial з прихованим курком!»

 * * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Web admin Автор: Web admin11316,2 Переглядів: 3 - 0 +
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати