Міністерство оборони затвердило зразок-еталон полегшеного бронежилета для ЗСУ

| Аксесуари | Автор: Web admin

Головне управління розвитку матеріального забезпечення Міноборони затвердило зразок-еталон полегшеного бронежилета.

Про це інформує пресслужба оборонного відомства.

Новий бронежилет призначений для захисту окремих життєво важливих органів тіла під час виконання бойових дій військовослужбовцями ЗСУ та Державної спеціальної служби транспорту.

«Зробили ще один важливий крок до поліпшення забезпечення наших військових сучасними засобами індивідуального захисту. Полегшений бронежилет забезпечує високий рівень захисту та комфорт під час виконання бойових завдань, зокрема для військових ССО та ДШВ. Такі бронежилети будуть особливо корисними для військовослужбовців у розвідгрупах та підрозділах, де важливо поєднувати легкість, мобільність та надійність захисту»‎, – зазначив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.

Новий полегшений бронежилет, липень 2024 року. Джерело: Міноборони.Новий полегшений бронежилет, липень 2024 року. Джерело: Міноборони.

Комплектність полегшеного бронежилета складається з основних та додаткових елементів.

Основний комплект складається з фронтального чохла з м’яким та жорстким бронеелементом та фронтального з м’яким балістичним елементом та жорстким бронеелементом та плечовими накладками.

Також до комплекту входить камербанд, бокові чохли з м’яким балістичним елементом та чохол захисту кишківника у вигляді сумки з м’яким балістичним елементом.

Крім того, до комплекту входять захист шиї, плечей, паху, куприка, стегон, розвантажувальний ремінь, елемент надання плавучості та конструктивний елемент для військовослужбовців-жінок.

Новий полегшений бронежилет, липень 2024 року. Джерело: МіноборониНовий полегшений бронежилет, липень 2024 року. Джерело: Міноборони

Додаткові елементи комплекту поставки визначає замовник. Усі додаткові елементи полегшеного бронежилета мають м’який балістичний захист.

Усі м’які бронеелементи полегшеного бронежилета мають клас захисту 1, жорсткі —  клас захисту 6+.

Полегшений бронежилет виконується у чотирьох розмірах – S, M, L та XL. Маса бронежилета становить від 7,5 до 12 кг залежно від розміру та комплектації.

Новий полегшений бронежилет, липень 2024 року. Джерело: МіноборониНовий полегшений бронежилет, липень 2024 року. Джерело: Міноборони

Затвердження зразка-еталона «Бронежилет полегшений» дозволить закуповувати нові зразки засобів індивідуального захисту та розширити коло постачальників для задоволення потреб ЗСУ та ДССТ.

Нагадаємо, що про тестування нового зразка бронежилета Міноборони повідомляло у липні 2024 року.

 * * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Web admin Автор: Web admin11322,2 Переглядів: 16 - 0 +
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати