Компанії Barrett та MARS показали новітній 30-мм гранатомет SSRS

| Військова зброя та техніка | Автор: Web admin

Гранатомет Squad Support Rifle System (SSRS). Джерело: Barrett.Гранатомет Squad Support Rifle System (SSRS). Джерело: Barrett.

Компанія Barrett, яка відома своїми великокаліберними снайперськими системами, представила новітній 30-мм гранатомет нового покоління Squad Support Rifle System (SSRS).

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Виріб розроблений у кооперації з компанією MARS Inc., технологічним стартапом і фіналістом конкурсу армії США xTechSoldier Lethality.

Компанії класифікують зброю як «гвинтівку підтримки», що призначена для ведення вогню як по піхоті й техніці супротивника, так і по безпілотниках.

Гранатомет Squad Support Rifle System (SSRS). Джерело: Gregory KnowlesГранатомет Squad Support Rifle System (SSRS). Джерело: Gregory Knowles

«Ми раді співпрацювати з компанією Barrett, провідним світовим виробником солдатської зброї, над вдосконаленням нашої 30-мм гвинтівки підтримки для програми PGS Армії США», — сказав Майкл Меріно, президент MARS Inc.

Меріно додав, що компанії розробляють рішення, яке значно поліпшить здатність солдата протистояти широкому спектру загроз на полі бою.

Нова зброя розроблена для участі в тендері PGS (Precision Grenadier System), що очікується у 2026 фінансовому році.

Армія США оголосила про запуск програми PGS під час заходу в межах Дня промисловості на арсеналі Пікатінні у серпні 2024 року.

Гранатомет Squad Support Rifle System (SSRS). Джерело: Gregory KnowlesГранатомет Squad Support Rifle System (SSRS). Джерело: Gregory Knowles

«Компанія Barrett об’єднає команду інноваційних партнерів для розробки рішення PGS, яке охоплює унікальні технології, що оптимізують смертність і безпеку солдатів. SSRS є ключовою частиною нашої розширеної лінійки продуктів, яка пропонує нові можливості, що підвищують ефективність союзницьких сил на полі бою», — сказав Брайан Джеймс, генеральний директор компанії Barrett.

Можна помітити, що на гранатометі встановлений новий «розумний» приціл XM-157, який має вбудований балістичний калькулятор.

Цей приціл використовується у стрілецькому озброєнні, розробленому за програмою Next Generation Squad Weapons (NGSW).

Судячи зі стенда, вага нової гранатометної системи з прицілом становить 6,3 кілограма, а місткість магазину — 5 гранат.

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Web admin Автор: Web admin11332,2 Переглядів: 62 , Коментарів: 1 - 1 +
1,0 1 -1 1
Коментарів (1)

  • 18.10.2024 16:55
    #
    - 0 +

    Хорошая штука, но, снова не у нас!...Да и в "забугорье", его производство, начнётся - не ранее 2026-го года!...


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати