Самооборону Майдану переформовують у військові структури

| Самооборона, Силові структури, Тероризм | Автор: Web admin
По-русски

Самооборона МайдануСамооборона Майдану

Самооборону Майдану реформують у батальйони, заявив командир новоствореного батальйону територіальної оборони Збройних сил України Тарас Бородач.

Зі слів військового, надалі активісти Самооборони будуть діяти в лавах Національної гвардії, спеціальних підрозділів при МВС та військових батальйонах Територіальної оборони.

Також будуть створені резервні підрозділи, які координуватимуться штабами Самооборони в кожному обласному центрі й будуть об'єднані єдиним Центральним штабом.

"В умовах військової агресії такі структури, як "сотні", більше не боєздатні. Ми за кількістю, за штатним розкладом більше не збігаємося з військовими структурами, нам дуже важко поєднатись з ними. Тому це зараз дуже актуально. Адже, коли ми в них вливаємося, доводиться їх переформовувати", – пояснив Бородач зміни в Самообороні.

До лав нових підрозділів прийматимуть лише тих, хто в той чи інший час був у лавах Самооборони, пояснили військові. Основні завдання об'єднань – захист територіальної цілісності і незалежності України. Також військові повідомили про те, що в Одесі будівлю місцевої облдержадміністрації охороняє батальйон "Київ-1", де служать саме активісти Самооборони.

Переформування триватиме 10 днів. Згідно з наказом керівника Самооборони Андрія Парубія, всі хто його не виконає – більше не матиме жодного відношення до Самооборони.

Бородач підкреслив, що під час революції барикади були на Майдані. "Тепер наші барикади на сході. Ми стоїмо на барикадах. Наші хлопці у Збройних силах, в батальйоні Національної гвардії. Сьогодні стоять на тих барикадах, де треба захищати Україну. Ті, хто тут нудьгує на Майдані, краще б не кричали "дайте нам зброю, ми підемо воювати". Коли їм знайшли механізм, як отримати зброю, охочих з'являється з кожним днем все менше. їм комфортно тут жити на барикадах у глибокому тилу", – сказав він.

На Майдані залишиться 11-й територіальний батальйон оборони Києва, який сформовано з майданівців. Місцем базування буде Український дім.

Самооборони на Майдані більше не буде

Коментарів (3)

  • 07.05.2014 17:19
    #
    - 2 +

    Только что говорил с самообороной Запорожья.
    Они, мягко говоря, в шоке.
    Запорожье не захвачен сепаратистами благодаря им (а не доблестной милиции)...
    И они прямо говорят - нас предали.

    PS. Очень скоро город защищать станет некому, т.к. они будут вне закона. Угадайте как скоро начнутся бои и у нас.

    • 07.05.2014 20:15
      #
      - 0 +

      А тут гадать и не надо! Посмотрите на нашего И.О. Президента, который говорит, что оружием должен владеть только человек, вступивший в ряды правоохранительных органов, то ли милиции, то ли армии, а дав право простым гражданам носить и применять огнестрельное оружие, мы увеличиваем риск увеличения вооружения сепаратистов!!! ДА ХРЕН КТО ПОЛЕЗЕТ В КИЕВ, ЗНАЯ, ЧТО У КАЖДОГО СТАРШЕГО ЧЛЕНА СЕМЬИ ИМЕЕТСЯ КАК МИНИМУМ ПОМПА, А ТО И НЕСКОЛЬКО!!! "Им" необходимо было несколько месяцев на "цивильный" захват Крыма, а посмотрите на сколько времени "они" задержались в Славянске, Одессе... да посудите трезво(еще раз повторюсь!) ХЕР КТО ПОЛЕЗЕТ В КИЕВ, ЗНАЯ ЧТО В КАЖДОЙ СЕМЬЕ ЕСТЬ КАК МИНИМУМ ГЛАДКИЙ СТВОЛ И КОРОТКИЙ НАРЕЗНЯК!, так что, если ты это читаешь(я обращаюсь к и.о и к остальным преверженцам антиоружейной политики...) то будь любезен - задумайся!!!
      Спасибо!

  • 07.05.2014 23:21
    #
    - 2 +

    задача не только раздать стволы, а и обучить взаимодействовать с друг другом. Мне нравится тактика один выстрел, одно попадание во врага!


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати