У Луганську жителі вимагають офіційно дозволити відстріл терористів

| Самооборона, Тероризм | Автор: Web admin
По-русски

У Луганську жителі вимагають офіційно дозволити відстріл терористівУ Луганську жителі вимагають офіційно дозволити відстріл терористів

Луганський блогер і юрист Сергій Іванов заявив, що багато жителів міста готові взяти в свої руки офіційну зброю і почати відстріл терористів. Але вони побоюються, що після будуть покарані владою.

Про це Сергій Іванов написав у своєму Facebook:

"До мене часто звертаються луганчани, які мають зареєстровану зброю, серед яких багато ветеранів МВС і збройних сил. Звертаються вони з одним питанням: чи є правові підстави почати відстріл збройних колорадів на вулицях. Дуже багато людей готові почати вбивати (або калічити), не чекаючи, поки їх пограбують або викрадуть. Знаючи багатьох з них особисто, я не сумніваюся, що за кілька днів місто буде густо всіяна тушками ватников, які своїм цинічним мародерством наочно продемонстрували справжнє обличчя "російського світу", за що велике їм спасибі", - пише він.

"Як юрист, я не бачу підстав побоюватися кримінальної відповідальності за знищення озброєного (це важливо) ватника, оскільки, відповідно до норм Конституції та іншого українського законодавства, кожен з них цілком потрапляє під поняття "терорист", який з допомогою зброї загрожує життю і здоров'ю громадян України. З цієї точки зору його ліквідація цілком може бути кваліфікована як необхідна оборона", - додав Іванов.

"Але є одне "але" - кулегільзотека МВС. Кожна куля, витягнута з утроби дохлого злочинця, може бути миттєво ідентифікована, а дані про власника зброї злиті колорадам продажними ментами, яких теж вистачає. Ось саме цього і бояться люди. Тому я прошу до закінчення АТО вилучити бази даних кулегільзотеки з Луганського і Донецького УМВС", - додав він.

Нагадаємо, що російські терористи і сепаратисти масово викрадають жителів та їхнє майно.

1,0 1 -1 9
Коментарів (26)

  • 16.05.2014 12:10
    #
    - 6 +

    "Но есть одно "но" - пулегильзотека МВД.

    а ежели дробью из гладкоствола??

    • 16.05.2014 13:54
      #
      - 3 +

      Це треба підійти близько до колорада, до 5 метрів... А з нарізної шкідник спокійно відстрілюється зі 100м... Підготована людина і зі 150 - 200 зможе вцілити...

      • 16.05.2014 15:08
        #
        - 1 +

        не варто підходити на 100м, це ж не в око стріляти...
        тим більше що після пострілу буде вогонь у відповідь з АК і цілком можливий фінал.
        з подібної рушниці як на фото цілком можливо вести вогонь на 300, а якщо по корпусу то і на 600-800м. Звісно, що підготовка повинна бути - без підготовки і "знання патрона" вступати у перестрілку по меншій мірі не розумно..)))

        • 19.05.2014 20:13
          #
          - 0 +

          Хороший охотник пулей может попасть на 80 100 метров.
          Сложность составляет стрельба сверху вниз, и снизу вверх - тут нужен опыт.
          А вблизи картечь 0000 таких дырок в супостатах пооставляет что лечить будет нечего. Да и доказать будет невозможно что именно с твоего ствола стреляли. Я думаю что милиции будет не до того чтобы этим заниматься - будет проще все списать на сепаратистов, чем копаться в этом.

          • 21.05.2014 06:27
            #
            - 0 +

            правильно, нету тела - нету дела. и вообще - война всё спишет.

    • 16.05.2014 15:30
      #
      - 5 +

      для чого дробом ? є картеч і кулі. картеч до 60-80м буде давати серйозні поранення, а кулі до 100-120м гарантовано. якщо підібрані кулі для дробовика і господар знає характеристики зброї і набою, то в умовах міста для ведення партизанської війни гладкоствол теж ефективна зброя. Звісно, що про перестрілку однієї людини з кількома терористами, озброєними автоматами нічого й говорити, але мобільні загони по 2-3, максимум 5 чоловік, можуть з легкістю боротися з невеликими патрулями противника, особливо в умовах ночі, знаючи місцевість і вміло маневруючи в житлових масивах.

  • 16.05.2014 13:17
    #
    - 2 +

    Ще хтось думає, що в нинішніх умовах місцеві так звані правоохоронці будуть розбиратись в тому, хто і за що застрелив озброєного терориста ? Да таким луганчанам та дончанам Київ за це ще подяку оголосить, коли все це закінчиться. Підозрюю, що той, хто реально хотів відстрілювати терористів і сепаратистів - вже давно це робить без всіляких офіційних дозволів.

    • 16.05.2014 15:21
      #
      - 3 +

      люди бояться, що продажні менти зіллють інфу про власника зброї через нарізи на кулях.
      згоден, що краще булоб аби Київ забрав з екпертного відділу Сходу дані на власників нарізів і ті "менти" не мали змоги виявити патріотів.
      Є один вихід і без цього, це стрільба з гвинтівок з точністю 1 МОА в неприкриту броником область - область шиї. Це мішень що складає 10х10см, на 300м з хорошої рушниці сміливо можна пробувати.
      Другий вихід це стрільба для виведення живої сили сепаратів зі строю, - стрільба по нижніх кінцівках. Зазвичай куля проходить наскрізь через ногу, - кулі немає, а "вояк" залишиться на довгий час в "госпіталі".

    • 16.05.2014 23:29
      #
      - 2 +

      Точно так. Ни кто такой ерундой заниматься не будет. Кроме того есть юридическое понятие крайняя необходимость 39 ст.КК. А все действия терористов попадают под КК.

    • 21.05.2014 06:28
      #
      - 0 +

      с учётом того, на чьей стороне большая часть МВД, я думаю, что эти люди предпочтут сохранить инкогнито.

  • есле луганчане отстреляют террористов, а потом ОАО "АРСЕНэндМВД" предъявят притензии, то такии притензии следует расценивать как наезд пособников террористов, со всеми вытекающими.

  • 16.05.2014 15:32
    #
    - 8 +

    Если граждане будут отстреливать террористов самостоятельно-то потом будут отвечать за это со 100% гарантией.Даже к гадалке ходить не надо.Вся эта каша какой-то тёте выгодна:) Если и валить бандюков-то только с "серых" стволов...

  • Зараз законодавчо це можливо тільки у своїй хаті чи на своєму подвір'ї. Вихід у місто з метою відстрілу ватників є лотереєю. Як ти будеш доводити потім, що сам не ватник і не мародер? І як твій однодумець з сусіднього мікрорайону, який тебе в обличчя не знає, зрозуміє, що ти свій, і не пальне по тобі, як по ватнику? От якби якнайшвидше закон прийняти про зброю, тоді громада запросто об'єднується в народне ополчення за місцевим, вуличним, соціальним чи професійним принципом, маркує себе, і гуртом чи по-одному на законних засадах валить терористів хоч в своїй хаті, хоч на вулиці, хоч у полі за селом.

    • нынешняя власть не пойдет на это...самоорганизации населения они боятся куда больше...тем более вооруженного.

      • У тому й вся фішка. Але треба їх заставити прийняти такий закон - це питання нашого виживання.

        • Все на АТО в Киев?))

          • Чи прийшов час для Майдану 3.0? Не на часі. Вважаю, що всім нам варто максимально посприяти чесним виборам президента, а там вже побачимо. Якщо Путін введе війська, то на певну глибину нашого тилу. Це значить, що за якісь дві доби величезна територія стане окупованою. Народ, думаю, почне самостійно розбирати всі довколишні склади та магазини, щоб воювати з ворогом. Якщо мене на той момент не мобілізують, то особисто я шукатиму найближче місце зберігання АК-74. Візьму безкоштовно, але по паспорту. Якщо не будуть давати - тоді варіант №2. =)

            • 16.05.2014 19:45
              #
              - 4 +

              А поки що-токаримо бронзовi та сталевi прутки на Блондо,самокрутим дюбеля для броньованих "колорадiв",купуемо жгути та iнше медичне НЗ,бiгаем кроси,гуртуемося з близькими по духу-кожен Громадянин i Захисник продовжить перелiк потрiбних справ сам.

  • 16.05.2014 19:30
    #
    - 0 +

    Вот такая фигня, малята. Висит груша - нельзя скушать. Точнее, скушать можно, но вот последствия....

  • 16.05.2014 20:48
    #
    - -4 +

    ЧТОБЫ НАЧАТЬ ОТСТРЕЛ ТЕРРОРИСТОВ ИЗ АЗОВА И ДНЕПРА ,И ОНИ НЕ БОЯТСЯ). ЗА ОДЕССУ ОТВЕТИТЕ...

  • 16.05.2014 21:17
    #
    - 0 +

    Не надо просить разрешение у власти она его не даст. Просто "мочите" "колорадов", а что бы небыло проблем "замочили" и закопали. Нет человека нет проблемы.

  • 16.05.2014 22:55
    #
    - 0 +

    напильником поработать и баллистика в пролете

  • Я смотрю тут опять ярые мочильщики окопались, во главе с храбрым интернет-"военом" "из Луганска" :) Многие жители города готовы "мочить" и наоборот, так что смотрите, храбрецы диванные, не обмочитесь моча всех направо-налево.
    Не лезьте к Луганску, мы сами разберёмся, как говорится "без сопливых", как нам жить.

  • Напоминаю, что папа данного «бЛОХера» бывший зам.губернатора Ефремова, бывший нардеп ПР, активный агитатор за партию регионов. Да и наш «бЛОХер» квартира в центре, машина тайота, к стати куплено явно не на зарплату блогера бывшего прокурора. Не обижайтесь Сергей, но может случится что сломается носовая перегородка в подъезде вашего дома. Как вы, по сути думаете возможно ли такое?

  • 19.05.2014 11:48
    #
    - 0 +

    zbroya.info уже стреляют

  • 09.07.2014 14:10
    #
    - 0 +

    Народ вибачте за, можливо, дурне питання, але де можна почитати про те як можна ідентифікувати зброю з котрої було зроблено постріл по наявній кулі та можливо гільзі?

    От я ніяк не можу збагнути як це реально можна зробити.

    Якщо гільза, то ок припустимо механізм зброї за рахунок не ідеального виробництва буде залишати мікроподряпини на гільзі. Окрім цього слід від бойка. Припустимо, що кожен екземпляр окремої зброї має унікальний "відбиток" свого механізму на гільзі. І саме це фіксують в МВС при "відстрілі" зброї при реєстрації.

    Але куля? Що вона може сказати, враховуючи те що може влучити в бетон, в тіло - будь куди. Від цього по різному буде деформуватись і по різному буде проникати в матеріал.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати