Бойовик, який здався, розповів, що серед найманців паніка і масове дезертирство

| Силові структури, Тероризм | Автор: Web admin
По-русски

Бойовик, який здався, розповів, що серед найманців паніка і масове дезертирствоБойовик, який здався, розповів, що серед найманців паніка і масове дезертирство

У місті Артемівську (Донецька обл.) бійцям батальйону МВС України "Артемівськ" здався учасник незаконного збройного формування, бойовик російського терористичного батальйону "Схід", житель Артемівська.

Бойовик-перебіжчик повідомив про масове дезертирство і паніку серед терористів.

Як повідомляє прес-служба МВС з посиланням на радника міністра внутрішніх справ Зоряна Шкіряка, під час допиту К. повідомив, що був наляканий і обдурений російською пропагандою, тому пішов воювати на боці бойовиків терористичної організації ДНР.

"Переконавшись, що ситуація, розписана кремлівськими ЗМІ та їхніми емісарами, - брудна брехня, він вирішив скласти зброю і здатися законній владі, повернувшись в Артемівськ. Крім цього, причиною дезертирства стали масові безчинства, пограбування, мародерство, насильство відносно місцевих жителів, які регулярно здійснюють російські терористи і найманці на території тимчасово окупованих населених пунктів Донбасу", - зазначив З.Шкіряк.

За його словами, К. повідомив, що його завданням було чергування на блокпостах бойовиків у Донецьку та Ясинуватій, а також супровід вантажів з паливом з Росії для важкої техніки. Бойовик, який здався, повідомив, що разом з ним ряди "Сходу" покинули ще 7 осіб, а також "підтвердив інформацію про деморалізацію, масове дезертирство й паніку в підрозділах терористів". Сам він перебував у лавах "Сходу" більше місяця.

"К. повідомив, що військова допомога, техніка, а також найманці переміщалися в їх розташування з Ростова-на-Дону", - йдеться у повідомленні.

З.Шкіряк зазначив, що бойовик продовжує свідчити.

"Українська влада неодноразово зверталася до бойовиків із закликом скласти зброю і здатися. У разі не скоєння ними тяжких злочинів їм гарантується амністія. З таким же закликом регулярно звертається до місцевих жителів і командир батальйону "Артемівськ", в. о. голови держадміністрації Артемівська Костянтин Матейченко", - повідомив радник глави МВС.

Коментарів (5)

  • 15.08.2014 13:47
    #
    - 8 +

    Ага. Три месяца убивали, а потом внезапно "убедились, что ситуация вовсе не такая". И, самое главное, кого не захватывают - все говорят что дежурили на блок-постах ни в кого не стреляли и шли сдаваться.

    • 15.08.2014 16:00
      #
      - 3 +

      в 90-е у "братвы" был такой прикол: если у тебя есть пистолет и ты выходишь с ним на улицу то садишься с утреца и пишешь... заявление в милицию :) . На тему - вышел из дому, а тут гляжу валяется, взял рассмотрел и решил сдать в милицию. И ведь проходило, очень долго проходила такая липа.

  • 15.08.2014 15:12
    #
    - 4 +

    Дать лет 5 для более детального изучения украинской литературы и и анализа ситуации. Чтобы в дальнейшем не ошибаться.

  • 15.08.2014 15:57
    #
    - 2 +

    "під час допиту К. повідомив, що був наляканий і обдурений російською пропагандою, тому пішов воювати на боці бойовиків терористичної організації ДНР" - брешет, собака, чтоб шкуру сохранить.

  • 16.08.2014 16:31
    #
    - -1 +

    Украинские попытки играть в информационную войнушку даже на бледное подобие российской информвойны не тянут, к сожалению. И месяц, и два назад периодически всплывали "откровения" сдавшихся террористов про панику и дезертирства, но что-то воз АТО и ныне там :(
    Да, продвинулись ребята, за это им земной поклон, но только им, кто рискует своей жизнью и проливает свою кровь. А вся эта руководящая пиздобратия сидит и ваяет подобные заявления.
    Прям как про Крым, в котором все плохо. А поговоришь с людьми оттуда - все счастливы до усрачки.
    Короче, пиздеть - не с террористами воевать :(


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати