Як юридичний прокол ATF може вплинути на заборону на продаж кулеметів в США

| За кордоном, Законодавство, Юридичні питання | Автор: Web admin
По-русски

Рішення суду в справі «Округ Колумбія проти Хеллера» використовуватимуться позивачем для того, щоб показати всю безглуздість позиції ATF у цьому питанні.Рішення суду в справі «Округ Колумбія проти Хеллера» використовуватимуться позивачем для того, щоб показати всю безглуздість позиції ATF у цьому питанні.

Нещодавно у місті Даллас був поданий позов проти Міністерства юстиції США. У ньому йдеться про зняття заборони на реєстрацію кулеметів збройовими трастами або корпораціями.

Річ у тім, що в США кулемети регулюються згідно NFA, і володіння такою зброєю без належної реєстрації є кримінальним злочином. А в 1986 році уряд «закрив» реєстр, і більше не приймає заявки на отримання дозволів для населення. Саме проти цього рішення і було подано позов.

ATF заявило, що трасти і корпорації – це не люди. До цього часу в США можна було через траст придбати зброю без біографічної перевірки та NICS, адже не людина купує зброю, і нікого було перевіряти. В ATF вирішили припинити таку практику, і своєю заявою заборонили продаж зброї трастам без перевірок. Що логічно, адже не траст стріляє зі зброї, а людина.

Отже, так як траст – це не людина, заборона на реєстрацію кулемета на нього не поширюється. Виявивши такий лаз, багато-хто почав подавати заявки на реєстрацію кулеметів, а одному навіть вдалося отримати дозвіл, щоправда, ненадовго, ATF майже відразу ж скасувала його.

Саме цей випадок і рішення суду в справі «Округ Колумбія проти Хеллера» використовуватимуться позивачем для того, щоб показати всю безглуздість позиції ATF у цьому питанні.

1,0 1 -1 1
Коментарів (2)

  • 06.11.2014 06:49
    #
    - 2 +

    Пипец... Траст не человек, человек не траст... Проверяем того, а стреляет этот... У нас сказали - нельзя, значит - нельзя! А то развели там у себя демократию, ты посмотри...
    (сарказм)

  • 06.11.2014 11:48
    #
    - 5 +

    Я, честно, нифига из статьи не понял :-)


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати