Ісламіст, що влаштував теракт у Франції, насадив відрізану голову на огорожу

| За кордоном, Тероризм | Автор: Web admin
По-русски

На місці подіНа місці поді

Одна людина загинула і кілька постраждали у результаті теракту на заводі Air Products у місті Сен-Кентен-Фалавье у французькому департаменті Ізер в п'ятницю, 26 червня.

Нападник з ісламістським прапором увірвався на територію газового заводу приблизно о 10 ранку (11 за Києвом).

Нападник убив одну людину, поранив ще кількох і підірвав вибухові пристрої на території заводу. Також стало відомо, що поруч із заводом виявлено обезглавлене тіло.

Наразі відомо, що один або кілька людей проникли на територію заводу на автомобілі, після чого пролунав вибух. На місці було виявлено прапор з текстом арабською мовою.

Обезглавлене тіло було виявлено поряд із заводом, на голові загиблого також завдано текст арабською, до того ж голова була насаджена на огорожу.

Також повідомляється, що обезглавлена жертва – не співробітник підприємства. Особу загиблого уточнюють, досі невідомо, чи був він убитий і на місці події або ж тіло привезли до заводу.

Приблизно 40 працівників залишаються в будівлі заводу, боячись нового нападу. За останніми даними, нападника було затримано. Це чоловік 30 років, відомий французькій антитерористичній поліції. У затриманого не мав жодних документів, тому його особа досі не встановлена. Він також відмовився говорити на допиті.

Прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс наказав посилити охорону стратегічних об'єктів. Можливо, що у затриманого міг бути спільник. Очевидці повідомляють, що перед нападом біля заводу спостерігалася підозріла активність: рано вранці невідомий кілька разів проїхав повз будівлі, на яку було скоєно напад.

Джерело у службі безпеки повідомило, що кілька тижнів тому рівень небезпеки був підвищений до червоного, теракт такого роду «очікувався».

Президент Франсуа Олланд через теракт перериває свій візит до Брюсселя, де він повинен був брати участь у саміті глав країн ЄС, і повертається до Франції.

На місце події виїхали спецпідрозділи поліції з боротьби із тероризмом і міністр внутрішніх справ Бернар Скарбниці. Подробиці теракту зараз уточнюються.

1,0 1 -1 1
Коментарів (4)

  • 26.06.2015 15:17
    #
    - 5 +

    Самое поразительное, что не делается никаких выводов из происходящего. Франция и остальная Европа все также с радостью размещает у себя безработных, обнаглевших радикальных выходцев из мусульманских стран.

  • 26.06.2015 15:22
    #
    - 1 +

    «Це чоловік 30 років, відомий французькій антитерористичній поліції. У затриманого не мав жодних документів, тому його особа досі не встановлена.» — тобто французька поліція не змогла встановити особу відомої їм людини?

    • 26.06.2015 15:29
      #
      - 0 +

      ага, и при этом отпустила его вместо того, чтобы депортировать... Супер!

  • 26.06.2015 16:52
    #
    - 0 +

    Зброя для самозахисту - яка маячня!


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати