Американці допрацьовують автомати M4A1

| За кордоном, Гвинтівки, Факти, статистика та аналітика | Автор: Web admin
По-русски

U.S Army: M4A1U.S Army: M4A1

Армія США, що наразі займається модернізацією автоматів M4 до версії M4A1, оголосила про намір доопрацювати цю зброю.

Покращена версія автомата отримає назву M4A1+. Військові вже сформували список з восьми основних доопрацювань, котрі мають бути реалізовані у цій стрілецькій зброї.

Раніше Армія США вже пропонувала кільком виробникам стрілецької зброї представити свої варіанти модернізації M4A1.

Згідно до базових вимог військових, допрацьовані автомати можуть бути трохи важчими за M4A1, але не більше 3,6 кг без магазину. Для порівняння, маса чинної версії автомата без магазина становить 3,5 кг. Крім того, Армія США розраховує, що на створення модернізованої версії автомата знадобиться не багато часу. Модернізація зброї до версії M4A1+ проводитиметься паралельно із впровадженням M4A1.

До восьми основних доопрацювань військові внесли, зокрема, встановлення подовжених планок Пікатінні. Їхня довжина складатиме приблизно 30,5 см, що на десять сантиметрів більше за аналогічні планки на M4A1. Завдяки цим планкам бійці зможуть розміщувати ручки під стволом на більшу відстань від приклада. За оцінкою військових, це дозволить солдатам повністю розпрямляти ліву руку, що, своєю чергою, дозволить покращити точність ведення вогню.

U.S Army: M4A1U.S Army: M4A1

Завдяки довшим планкам Пікатінні можна буде розміщувати на зброї більше обладнання: лазерні ціле указники, оптичні приціли, упори або тактичні ліхтарики. Подовжені планки не прилягатимуть до ствола, а це дозволить збільшити точність ведення вогню. Річ у тім, що зусилля, яке було прикладене стрільцем до планки Пікатінні і до аксесуарів на ньому, не передаватимуться на ствол. Зараз планки кріпляться спеціальним затискачем до середини ствола M4A1.

Крім того, M4A1+ отримає знімні відкриті приціли. За необхідності боєць зможе демонтувати металеві мушку і цілик і трохи зменшити масу автомата. Нові прицільні пристосування не будуть частиною ствола і ствольної коробки. Вони будуть кріпитися до планок Пікатінні. Для нового автомата ймовірне відхилення кулі від цілі має становити не більше 12,7 см на дистанції у 300 метрів протягом усього терміну служби ствола. Такий самий показник для дистанції в 600 метрів не повинен перевищувати 25,4 см для 90% пострілів.

U.S Army: M4A1U.S Army: M4A1

M4A1+ планують оснастити новим полум'ягасником, який має істотно зменшити спалах від пострілу. Новий полум'ягасник повинен бути повністю сумісним з чинними заглушками для стріляння холостими патронами типу M200. Завдяки таким заглушкам мінімізуються випадки опіків та інших травм при веденні вогню холостими патронами по живій цілі з малої відстані. Під час пострілу холостим зі ствола все одно вилітають розжарені порохові гази, а також тверді частинки пороху.

Згідно з вимогами Армії США, повинно змінитися і забарвлення M4A1+. Військові зауважили, що зброя не повинна бути чорною. Її колір має бути нейтральним, «погано відбивати світло». А фарба або покриття автомата не повинна вигоряти на сонці. Кращим варіантом буде коричневий відтінок, щось пересічне між колірними схемами Coyote 498 та Light Coyote 481.

U.S Army: M4A1U.S Army: M4A1

Також, деякі автомати M4A1+ отримають снайперські односхідчасті ударно-спускові механізми. У них будуть встановлені гачки з мінімальним зусиллям спуску. Завдяки цьому можна буде підвищити точність пострілів по цілях на великих дистанціях. Зусилля спуску у таких гачках не повинно перевищувати 1,8-2,3 кг. Для звичайного автомата M4A1 зусилля спуску становить 4,2-4,5 кг.

До 2020 року всі автомати M4 на озброєнні американської Армії будуть версії M4A1. Від базової версії M4A1 відрізняється у першу чергу режимом автоматичного вогню, в той час як M4 може стріляти тише чергами по три.

1,0 1 -1 4
Коментарів (4)

  • 06.07.2015 16:51
    #
    - 3 +

    "...получат снайперские несамовзводные ударно-спусковые механизмы"

    "Несамовзводные" - это неверный перевод. Переводчик перепутал single stage trigger и single action trigger. На самом деле просто одноступенчатые.

  • 07.07.2015 00:45
    #
    - 0 +

    Читав і згадував, цей опис вимог часом не про Z-15 був?


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати