NRA запропонував визначений план по захисту шкіл від збройних нападів

| За кордоном, Політики та зброя, Самооборона | Автор: Web admin
По-русски In English

Віце-президент NRA Уейн Ла П’єр Віце-президент NRA Уейн Ла П’єр

У п’ятницю, 21 грудня, мешканці Сполучених Штатів вшанували пам’ять 20-ти дітей і шістьох вчителів, вбитих у початковій школі «Сенді Хук» в Ньютауні, штат Коннектикут.

Дзвони в церкві Ньютауна та в інших християнських храмах Америки пробили 26 разів протягом 10-ти хвилин, саме стільки тривала бійня в «Сенді Хук», мовчали мобільні телефони. Рівно о 9.30 ранку губернатор штату Коннектикут Денніел Меллой разом із членами міської адміністрації Ньютауна вийшов на сходи мерії. Чиновники стояли 10 хвилин під дощем і при холодному вітрі, схиливши голови і не промовивши ні слова ...

Саме цей день керівництво Національної стрілецької організації США (NRA) обрало для проведення прес-конференції у Вашингтоні, яка стала першою публічною реакцією NRA на трагічну подію в Коннектикуті.

Багато хто в Америці за минулий після трагедії тиждень критикував асоціацію за її мовчання. Прихильники того, щоб закони про зброю стали більш суворими, стверджували, що NRA не коментує бійню в Ньютауні за однієї простої причини – немає чого сказати.

Та сказати їм є що. Віце-президент NRA Вейн ЛаП’єр заявив, що асоціація не коментувала трагедію в «Сенді Хук» з поваги до пам’яті загиблих і до горя, що переживають родичі жертв цього масового вбивства. «Протягом кількох днів у Ньютауні відбувались поховання за похованнями. По всій країні був оголошений 4-денний траур. І влаштовувати в такий час дискусію в пресі і на телебаченні – це, щонайменше, неповага до загиблих і до їх сімей», – сказав ЛаП’єр.

Але це не єдина причина, яка пояснює мовчання керівництва NRA. Поки в Білому домі президент Барак Обама закликав перейти від слів до справи і створював комісію, що буде впродовж місяця розробляти пропозиції для Конгресу, які покликані запобігти в майбутньому повторенню подібних трагедій, асоціація запропонувала свій план дій – простий, ефективний та, найголовніше, дієвий. І його реалізацію можна почати вже сьогодні без будь-яких серйозних фінансових витрат з боку держави. Про це і говорив Вейн ЛаП’єр на прес-конференції.

Головний пункт плану – це запровадження озброєної охорони в кожній школі Америки. Для цієї мети можна використати вже наявних професіоналів з числа колишніх поліцейських, охоронців, пожежників, військових. Від Конгресу і Білого дому вимагається лише згода і санкціонування фінансування. Не гроші, а дозвіл на введення цієї графи витрат до бюджету освітніх закладів.

Ці ж професіонали зможуть легко організувати навчання викладачів та учнів. У кожній школі є чіткий план дій на випадок пожежі або природного катаклізму. І дітей регулярно тренують та навчають тому, що потрібно робити в таких випадках. А ось план дій на випадок збройного нападу є далеко не у всіх школах.

ЛаП’єр розкритикував засоби масової інформації, що «демонизують законослухняних власників зброї», навмисно або несвідомо плутають класифікацію вогнепальної зброї, називають штурмові гвинтівки та інші різновиди зброї самооборони та спортивної зброї бойовою, атакуючою, зброєю масового ураження.

Заборона штурмових гвинтівок і ряду інших видів зброї нічого не дасть, впевнений ЛаП’єр. «Єдиний, хто зможе зупинити озброєного негідника – це озброєна чесна людина!», – наголосив віце-президент NRA. Отже, щоб зменшити рівень злочинності та насильства в Америці, потрібно озброїти якомога більше чесних американців.

Нажаль, деякі політики ігнорують цю просту та очевидну думку. Вони використовують трагедію в Ньютауні для того, щоб «нажити політичний капітал». ЛаП’єр звернув увагу на те, що прихильники посилення законів про зброю мають намір в січні протягнути через Конгрес поправку, за якою всі школи, на федеральному рівні, будуть оголошені зонами вільними від зброї – Gun-Free зонами.

«Цим вони дадуть зрозуміти кожному божевільному в Америці, що школа – це найкраще місце, де він зможе влаштувати різанину з мінімальним для себе ризиком», – підкреслив ЛаП’єр.

Також віце-президент NRA закликав до створення у найкоротший термін національної бази даних, в яку будуть внесені імена всіх психічно хворих в країні. Це мають бути не лише ті, хто перебуває або хоча б одного разу лікувався в психіатричній клініці, а ще й ті, хто проходив консультацію у психіатра та отримав припис до лікування. І всі, хто видає навіть тимчасовий дозвіл на придбання вогнепальної зброї, повинні мати доступ до цієї бази.

NRA пропонує назвати свій план «Національною програмою захисту шкіл» або «Національним шкільним щитом». Як мінімум двічі супротивники зброї намагалися перешкодити виступу Вейна ЛаП’єра. Вони вигукували «NRA – вбивці!» та «Ваші руки в крові!».

Однак віце-президент асоціації не звертав на них уваги, що в котрий раз доводить впевненість NRA у своїй правоті і в тому, що позицію асоціації підтримує більшість американців.

1,0 1 -1 5
Коментарів (6)

  • 22.12.2012 11:12
    #
    - 2 +

    Ну все собственно верно, NRA стала тем чем стала только благодаря своей логичной простой позиции и хорошей организации. Браво.

  • 22.12.2012 11:14
    #
    - 1 +

    Как же красиво и правильно они все сделали
    Похоже, в этот раз НРА поборется ... и щепки лететь таки будут

  • 22.12.2012 11:16
    #
    - 0 +

    кстати, насколько я помню, чтоб закон обрел статус федерального - нужно чтоб его подтвердили все штаты ... или я что-то путаю?

  • 22.12.2012 14:23
    #
    - 2 +

    Поставить на учет всех психов это правильный шаг, но весьма сложный для США. Там любят обращаться к психоаналитикам, и если брать на учет всех обратившихся их будут десятки милионов «Единственный, кто может остановить негодяя с оружием – это хороший человек с оружием в руках!» - подчеркнул вице-президент NRA. Следовательно, чтобы остановить преступность и насилие в Америке, нужно вооружить как можно больше хороших американцев. Это логический вывод работает до тех пор пока не задеты интересы власти, а дальше следует принцип: "Это плохо, потому что я так сказал" Надо признать, все что произойдет в США относительно гражданского оружия будет иметь сильное влияние на мнение относительно гражданского оружия во всем мире. США пока еще имеет доминирующие позиции в мировом рейтенге. Хотя лично я лучше бы дружил с китайским драконом чем с американским орлом.

  • 22.12.2012 18:07
    #
    - 2 +

    Все что предлагает NRA , это реально и это возможно! Но как обычно всегда найдется " умный" политик который захочет заработать дешевый авторитет на этом деле .

  • 22.12.2012 20:27
    #
    - 3 +

    Вооруженная охрана в школах - это очень разумно и необходимо. Она будет весьма полезной. И не только в США. Образовательные учреждения нужно усиленно охранять в любой стране, так как они - желательная и легкая цель для разных отморозков и психов. Например, у нас в Украине в школу сегодня может спокойно прийти вооруженный ножом или топором псих, и порубить народу не меньше чем из огнестрельного. А учитывая, что в большинстве украинских школ вход практически свободный, защититься в таком случае - практически нереально. Такой сценарий реально возможен в любой стране, и легальное оружие тут вообще ни при чем.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати