На Житомирщині чоловік стріляв у поліцейських

| Кримінал | Автор: Web admin

На місці подіїНа місці події

25 квітня близько 22:30 жителька м. Коростеня повідомила на спецлінію 102 про сімейний конфлікт зі співмешканцем, у ході якого чоловік вдавався до насилля, а потім облив кімнату і себе пальним та став погрожувати підпалом.

40-річна жінка уточнила, що, окрім неї та чоловіка, у будинку знаходяться троє дітей, віком 11, 15 та 19 років. За вказаною заявницею адресою виїхали правоохоронці.

На момент їх прибуття з’ясувалось, що жінка та двоє дітей, 11 та 15 років вийшли з будинку. В оселі залишався ще один 19-річний син жінки.

Поліцейські зайшли усередину та спробували домовитись з агресивним чоловіком, однак він відмовився спілкуватись. Правоохоронцям вдалося вивести юнака з будинку, аби убезпечити.

У цей час чоловік закрився та почав демонструвати пістолет і запальнички, якими продовжував погрожувати підпалом.

Коли поліцейські спробували вчергове наблизитись до вхідних дверей будинку він вистрелив в їх бік. Куля дотично зачепила і пошкодила бронежилет інспектора сектору реагування патрульної поліції. Сам правоохоронець не постраждав.

Відтак о 23:30 начальник Головного управління НП в Житомирській області на території м. Коростеня ввів у дію спеціальну операцію по затриманню озброєного правопорушника. На місце події прибули спецпризначенці КОРДу.

– Зважаючи на небезпеку, яку чоловік становив і для себе, і для оточуючих людей, слід було діяти обережно і виважено. Відтак КОРДівці упродовж більше трьох годин проводили перемовини із забарикадованим у будинку чоловіком, отримавши при цьому необхідну інформацію та зорієнтувавшись із подальшими діями. Під час виконання однієї з домовленостей група спецпризначенців зайшли у будинок і миттєво затримали господаря. У результаті операції ніхто з людей не постраждав. З оселі вилучено пістолет, попередньо, травматичної дії, - прокоментував начальник Головного управління Нацполіції в Житомирській області Юрій Олійник.

Нині 45-річний коростенець перебуває під вартою у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Попередня кваліфікація події – ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України.

Проводяться необхідні процесуальні слідчі дії. За чинним законодавством за вказане правопорушення передбачено покарання від 9 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

На Житомирщині правоохоронці затримали коростенця за стрільбу у поліцейських

1,0 1 -1 3
Коментарів (2)


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати