З ізоляторів звільняють ветеранів АТО, які готові воювати проти "російського світу"

| Війна | Автор: Web admin

Сергій ВеличкоСергій Величко

З-під варти звільняють деяких ув'язнених для участі у захисті України. Про це повідомила генпрокурорка Ірина Венедіктова. Також вона згадала, що серед тих, хто вийде, — автор пісні "Путін - х*йло!". Це представник харківського "Нацкорпусу" Сергій Величко, підозрюваний у рекеті, який перебував у СІЗО.

"Перше — це не масова акція, а дуже зважений і точковий крок. Просто людською мовою кажучи, населенню хвилюватися за те, що через це кримінал заполонить вулиці, не варто. А тим, хто відбуває покарання, сподіватися на "день відкритих дверей" теж. У кожного зі звільнених є значний бойовий досвід у зоні АТО у 2014-2015 роках. Усі вони затяті противники "русского мира", а один взагалі автор відомої пісні українських уболівальників про головного агресора. По кожному індивідуально оцінено всі ризики та механізми контролю за ними", — пояснила Венедікова.

Також через напад Росії на Україну змінили запобіжний захід Миколі Маслову та Павлу Онищенку.

Павло Онищенко та Микола МасловПавло Онищенко та Микола Маслов

Лідерів організації Poton Павла Онищенка та Миколу Маслова звинувачували у посяганні на життя правоохоронців. З червня 2020 року вони перебували у СІЗО.

Онищенко пообіцяв, що вони з Масловим підуть у тероборону.

"Я собі взагалі не уявляв, що я вийду і буде у нас війна повномасштабна з Росією. Ми вийшли, Коля [Маслов — ред.] завтра (11 березня) піде записуватися у тероборону, я трохи розгребуся з усіма справами і теж туди піду",— повідомив він.

За словами одного з лідерів Poton, жодних непорозумінь з владою і критики правоохоронців більше немає.

"У нас раніше з владою були якісь нерозуміння, на сьогоднішній день президент об'єднав навколо себе всіх і ми не можемо собі дозволити критикувати там ні поліцію, ні СБУ, нікого. Може зараз і мені ще доведеться повернутися в поліцію, я не знаю, подивимося, куди ще доведеться повертатися. Сьогодні всім нашим силовикам величезне спасибі і всі ці непорозуміння та сварки, які у нас були, повинні залишитись у минулому. У нас зараз два завдання: перше — вижити, друге — перемогти", — пояснив Онищенко.

Нагадаємо, 3 червня 2020 року в лісі на території Краснокутського району затримали п'ятьох учасників організації Poton. За даними поліції, вони брали участь у збройному конфлікті зі співробітниками правоохоронних органів. Після вручення підозр, зокрема, до СІЗО відправили лідера організації Poton Павла Онищенка і її учасника Миколу Маслова.

Миколу Маслова та Павла Онищенка звинувачують за ч. 1 ст. 345 (загроза чи насильство щодо правоохоронця) та ст. 348 (посягання на життя правоохоронця) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

1,0 1 -1 2
Коментарів (2)


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати