В Аргентині намагалися застрелити віцепрезидентку Крістіну Кіршнер. Відео

| За кордоном | Автор: Web admin

Крістіна Фернандес де КіршнерКрістіна Фернандес де Кіршнер

Крістіна Фернандес де Кіршнер дивом залишилася живою. Нападник направив на неї пістолет, заряджений п'ятьма набоями, і лише завдяки випадковості зброя не вистрілила.

В Аргентині чоловік намагався вбити віцепрезидентку країни Крістину Фернандес де Кіршнер. Факт спроби замаху підтвердив у зверненні до народу аргентинський лідер Альберто Фернандес, пише газета La Nation.

"Крістіна залишилася жива тільки тому, що з якоїсь причини зброя, в якій було 5 набоїв, не вистрілила, незважаючи на спущений курок", — сказав він.

Віцепрезидентку намагалися вбити ввечері 1 серпня, коли вона виходила з автомобіля біля свого будинку в районі Реколета й вітала своїх прихильників, повідомила газета Clarin.

Альберто Фернандес назвав те, що сталося, спробою вбивства та найтяжчою подією з моменту відновлення демократії. Президент оголосив у п'ятницю вихідний день, щоб провести марші на підтримку віцепрезидентки, а також "викорінення ненависті й насильства із життя".

Ataque a Cristina Kirchner: el momento en el que un hombre le apunta con un arma en la cabeza

Замах на віцепрезидентку Аргентини — що відомо про нападника?

Урядові джерела La Naсion заявили, що 35-річного нападника Фернандо Андреса Сабага Монтьєля з Бразилії відразу заарештували. Він мав дозвіл на носіння вогнепальної зброї від 17 березня 2021 року.

ЗатриманийЗатриманий

У соцмережах чоловіка були підписки на сторінки та групи, пов'язані з радикальними поглядами, пише газета. Фернандо Монтьєль часто відвідував сайти про масонські ложі, комунізм і окультні релігії.

Напад на Крістіну Кіршнер — звинувачення в корупції

Віцепрезидентка Аргентини проходить обвинуваченою в привласненні бюджетних грошей, які виділили на інфраструктурні проєкти в провінції Санта-Крус, повідомив канал Todo Noticias.

Прокурор Дієго Лучані вимагав засудити Крістіну Кіршнер до 12 років ув'язнення з довічним позбавленням права обіймати державні посади й виплатою штрафу в 1 млрд доларів.

За даними прокуратури, у справі про розкрадання коштів проходять 12 спільників Кіршнер, їх можуть засудити до тюремних термінів від 4 до 12 років. Розкрадання грошей із бюджету здійснили на момент президентства Кіршнер із грудня 2007-го по грудень 2015 року. До Кіршнер головою Аргентини був її чоловік Нестор Кіршнер.

Останнім часом прихильники та противники Кіршнер проводять акції протесту біля її резиденції в центрі Буенос-Айреса.

У 2011 році Кіршнер хотіла повторно балотуватися на президентське крісло, це бажання вона пояснювала загостреним почуттям політичної відповідальності.

Нагадаємо, у липні цього року у Японії на очах сотень людей застрелили колишнього прем'єр-міністра Сіндзо Абе.

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Web admin Автор: Web admin11244,1 Переглядів: 165 , Коментарів: 4 - 1 +
1,0 1 -1 1
Коментарів (4)

  • 03.09.2022 17:50
    #
    - 0 +

    Да уж...Не повезло чуваку!...Похоже, что чета Киршнер - таки заслуживает ликвидации!...

    • 04.09.2022 08:53
      #
      - 1 +

      Вона заслуговує на справедливий суд і тюремне ув'язнення з виплатою компенсацій, а не ліквідації!

      • 04.09.2022 10:19
        #
        - 0 +

        "Справедливый суд" в стране, с достаточно высоким уровнем коррупции - утопия!...
        Благосостояние же простых аргентинцев, в следствии протолкнутого "властью" "рынка земли", приведшего к скупке всех СХ земель агрохолдингами(а Аргентина - аграрная страна) - катастрофически ухудшилось!(В том числе - значительно возрос уровень детской смертности!)...
        И какая "компенсация" - устроит, например Вас, за смерть ваших "кровинушек"?!...
        К стати, Украина, когда заработает т.н. "рынок земли", скорее всего - повторит участь Мадагаскара и Аргентины!...

        • 04.09.2022 10:31
          #
          - 1 +

          В будь-якому випадку вбивство це не вихід, якщо країна позиціонує себе як цивілізована. З ринком землі розберемося після того, як поборемо загарбників.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати