Мирний протест біля памʼятника закінчився стріляниною

| За кордоном | Автор: Web admin

Кадр з відеоКадр з відео

У м. Еспаньйола, Нью-Мексико, біля місця майбутнього встановлення памʼятника іспанському конкістадору Хуану де Оньяте, мирний протест закінчився стріляниною.

Памʼятник Оньяте стояв на тому місці з 1990-х років, проте у 2020 р., на тлі бунтів у США його прибрали від очей мародерів, а зараз вирішили повернути його на місце.

Проте, ці наміри не сподобались людям у кепках з написом «MAGA», одним з яких був Раян Девід Мартінез. Він спробував пробратись до місця, де мали встановити памʼятник, навколо якого зібрались діти. Декілька чоловіків спробували його зупинити, але Мартінез дістав пістолет та вистрілив в одного з них.

Зараз Мартінеса утримують у слідчому ізоляторі в окрузі Ріо-Арріба. Згідно даних поліції, Мартінес не має судимостей. Чоловік, в якого він вистрілив, перебуває у лікарні з вогнепальним пораненням області живота.

Такі події можуть розвиватися швидко, і ситуація може змінитися на гірше за лічені секунди. На відео видно, що Мартінез швидко витягає пістолет, залишаючи своїй жертві мало часу, щоб дістатися до безпечного місця.

Деескалація подібних ситуацій і готовність до самозахисту в разі необхідності – це те, що кожен повинен враховувати у своєму повсякденному житті, навіть якщо він не бере участі в подібних акціях протестів.

Suspect shoots and wounds artist after altercation at rally for New Mexico statue

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Web admin Автор: Web admin11244,1 Переглядів: 139 , Коментарів: 1 - 1 +
1,0 1 -1 1
Коментарів (1)


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати