Арахамія пропонує відправляти депутатів і держслужбовців у військові навчальні центри разом із іншими українцями

| Війна | Автор: Web admin

Ілюстративне фотоІлюстративне фото

Голова фракції “Слуга народу“ в парламенті Давид Арахамія пропонує влаштувати військові навчання для усіх держслужбовців та народних депутатів.

Вони мають проходити їх на загальних умовах із іншими українцями, однак для депутатів це не буде навчання full-time. Про це він сказав під час дискусії «2024: сценарії для країни», організованому LB.ua та EFI Group у межах проєкту “Нова країна“.

За словами парламентаря, це може мотивувати українців не боятися мобілізації та проходити навчання.

Арахамія каже, що потрібно розʼяснити українцям, як саме відбувається мобілізація, оскільки багато хто думає, що після отримання повістки і проходження ВЛК зразу відправляють в "учебку", де не має достатнього навчання, в потім одразу – на фронт.

Для того, щоб пояснити українцям, як насправді все відбувається, Арахамія пропонує проходити посадовцям навчання у військових навчальних центрах разом із іншими українцями.

Пізніше Арахамія додав: "Ми зараз працюємо з міністерством оборони, щоб була кампанія нормальна. Я вважаю, що всі держслужбовці мають йти в «учебку», жити, не якісь там VIP-групи, і депутати теж. Я точно. Я, насправді, ідеолог цього. Ми маємо там навчатись кожен у різних групах зі звичайними людьми. Маємо з ними їсти, спілкуватись, тоді всі побачать, що це не так страшно. Більше того, я не заздрю командиру «учебки», де буде багато депутатів і там будуть погано навчати. Ви ж розумієте, що просто вони зітруть його, будуть міняти кадрові зміни, доки не налагодять якийсь рівень навчання. Всі учебки по країні треба зайняти. Я вважаю, що це треба. Міністри теж мають, заступники міністрів, керівники департаментів. Хоча б part-time, но навчатися", – сказав він.

За його словами, для парламентарів навчання відбуватиметься у частковому режимі. Зауважимо, що народні обранці заброньовані від мобілізації.

"Я не маю на увазі, що ми будемо замість сесії в учебці. Це буде парт-тайм", – сказав він.

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

1,0 1 -1 1
Коментарів (1)

  • 30.01.2024 20:06
    #
    - 0 +

    Чего только "хламидия" не наизобретает!...Не верю ни единому его слову!...Даже если депутаты и пройдут "учебку"(за счёт Бюджета!), то на фронт, они всё равно не попадут!...


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати