Нова Зеландія замінить автомати Steyr AUG

| Військова зброя та техніка, За кордоном, Гвинтівки | Автор: Web admin
По-русски

New Zealand ArmyNew Zealand Army

Міністерство оборони Нової Зеландії вирішило замінити автомати Steyr AUG на нову стрілецьку зброю.

Згідно з повідомленням військового відомства, нова зброя буде придбана в американської компанії Lewis Machine & Tools (LMT). У тендері також брали участь італійська Beretta, чеська Ceska zbrojovka, бельгійська FN Herstal, австрійська Steyr Mannlicher, а також німецькі Sig Sauer та Heckler&Koch.

Яку саме модель зброї планують придбати на зміну застарілим австрійським автоматам, поки не уточнюють.

Як стало відомо, новозеландські військові проводили випробування стрілецької зброї, котра зовні схожа на штурмову гвинтівку LMT CQBODGB. Під час випробування гвинтівки позначалися, як M4. Таку позначку мають автомати Colt M4 на озброєнні США, що випускаються декількома компаніями, зокрема і LMT.

Штурмова гвинтівка LMT CQBODGBШтурмова гвинтівка LMT CQBODGB

Гвинтівки CQBODGB мають ствол з хромованим напилюванням і кроком нарізу 177,8 мм. Зброю виконано за схемою самозарядної гвинтівки AR-15, однак вона має меншу масу. CQBODGB використовує патрони 5,56 НАТО або .223 Remington з кулями масою 55 та 69 гран відповідно. Вартість одного «ствола» становить близько 2,1 тис. доларів.

Коментарів (3)

  • 19.08.2015 09:11
    #
    - 5 +

    AUG, конечно, не идеальная винтовка и имеет свои недостатки. Но вот его я бы точно менять не стал. Странное решение.

  • 23.08.2015 23:16
    #
    - 1 +

    Мягко сказать странное решение( если не фейк) перевооружение дорогое а AUG , если я правильно помню даже не вооружение некоторых частей США находятся и Бушмастер разработала свой булпап . Хотя ее карабин Бушмастер АСR даже планировался к замене М 16


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати