Як часто потрібно міняти патрони і наново споряджати магазини

| Техніка безпеки, Амуніція та боєприпаси | Автор: Web admin
По-русски

Споряджений магазинСпоряджений магазин

Сучасні боєприпаси роблять такими, щоб вони довго витримували і навантаження, і удари перед тим, як остаточно втратити придатність для стрільби.

І саме в такий фінальний момент, коли патрон вже не можна використовувати, при взаємодії з магазином або з патронником можуть виникнути деякі проблеми.

У цій статті йтиметься про те, як часто треба міняти патрони в магазині і з якою періодичністю наново споряджати магазини.

Здебільшого можуть виникнути такі проблеми:

  • проблема при подаванні патрона з магазина в патронник;
  • проблема при екстракції гільзи після пострілу;
  • осічка при натисканні на спусковий гачок;
  • мимовільний постріл.

Некоректне подавання патрона може бути пов’язане не лише із самим патроном, а й особливостями зброї – це так само неприємна річ і не відразу вирішується. Проблеми з екстракцією гільз мають схожу природу. Крім того биті або погнуті боєприпаси можуть спокійно входити в патронник, а гільзи застряють там після пострілу. На щастя, це досить легко виправляється.

Однак найнебезпечнішою проблемою, безперечно, є мимовільний постріл. Зазвичай він трапляється під час подавання патрона, при натиску на капсуль. Найчастіше – через якісь пошкодження і деформації корпусу патрона. І саме це стає головною причиною того, що боєприпаси в магазині потрібно періодично міняти.

Приклади, коли необхідно змінювати патрони

Які бувають ситуації, коли доведеться міняти патрони? І чи існує взагалі така річ, як «надмірно зношений патрон»?

Припустимо, у вас є пістолет для прихованого носіння, який споряджено якісними патронами для самооборони. Вам необхідно регулярно тренуватися, щоб підтримувати «стрілецьку» форму, тому ви їдете на стрільбище, берете кілька магазинів, розряджаєте їх і споряджаєте дешевшими патронами для тренування. Вам доведеться регулярно настрілювати кілька магазинів, щоб не втратити надійний навичок володіння зброєю.

Після тренування потрібно знову спорядити магазини якісними патронами. І залежно від особливостей магазина, жорсткості пружини і ваших навичок, патрони будуть помалу деформуватися. Малопомітні подряпини – але навіть це може призвести до згаданих вище неприємностей, особливо якщо пошкоджено задню частину патрона. Будь-який випадковий натиск на капсуль – і гаплик. Пощастить, якщо спрацює лише один патрон.

Особливо це стосується першого патрона в магазині, який деформується ще й через постійне досилання у патронник, вилучення та спорядження назад у магазин.

Споряджений магазинСпоряджений магазин

Як часто потрібно наново споряджати магазини

Слушне запитання, з огляду на те, про що вже говорили. Ось тільки єдино правильної відповіді на нього немає. Може, вам ніколи не доведеться міняти патрони, особливо якщо вони не наражалися якимось особливим навантаженням. А може й доведеться.

У будь-якому разі, щонайменше раз на місяць варто повністю розряджати і наново споряджати магазини, перевіряючи стан патронів і пружини. З тієї ж причини треба регулярно міняти перший патрон у магазині, адже саме він зношується найбільше.

1,0 1 -1 2
Коментарів (4)

  • 07.07.2018 21:20
    #
    - 2 +

    Тут уже была статья про ротацию патронов в магазине. И в ней четко, с примером из жизни было рассказано, что действительно, надо делать ротацию патронов в магазине с периодичностью, которая устраивает по стилю ношения но не реже одного раза за 5-10 досыланий патрона..Желательно делать ротацию при каждом выходе, чтобы первый досылаемый патрон имел досылание в патронник 1 раз на 8-15 дней.

    Пример из жизни был такой. Полисмену пришлось применять оружие, а пистолет не выстрелил. Причина? Он не менял первый патрон. В итоге после N-нного количества раз досылания патрона в патронник, капсюль банально ссыпался из за инерциальных нагрузок.

  • 08.07.2018 00:32
    #
    - 1 +

    Взагалі не бачу потреби досилати патрон в патронник. Тим більше законодавство деяких країн забороняє цивілам носити зброю в "гарячому" стані. Краще відпрацювати навичку швидкого досилання патрона або як варіант - револьвер. Для носіння постійного на мою думку не має нічого кращого за револьвер. Я "обкатав" більшість сучасних пістолетів і тільки з Глоком і Береттою М 92 в мене не було затримок (ну і старий добрий ПМ). А револьверчик раз зарядив і маєш. Тим більше є 8 зарядні моделі. Взяти в кал 357 і можна з кліпами 9*19 використовувати або 9*17 або 38 або 357 - кому що до душі. Як на мене 357 явно за потужний.

    • 09.07.2018 10:55
      #
      - 3 +

      Носить ли патрон в патроннике, интересная тема, достойная отдельного обсуждения. И явно не однозначная.
      По поводу замены патронов, сам меняю и рекомендую, не реже одного раза в 2 месяца (а лучше 1 раз в месяц).
      И раз в 2 недели переснаряжаю магазины патронами (для это должен быть запасной комплект магазинов).
      Спасибо Web admin за напоминание об этом важном аспекте.

    • 09.07.2018 14:52
      #
      - 2 +

      Те, кто профессионально использует оружие по роду деятельности имеют (должны иметь) в результате постоянных тренировок определенные рефлексы и психологическую подготовку для его использования. Если оружием владеет обычный гражданин (не у нас, а в цивилизованной стране, где жизнь, честь и достоинство человека - не пустой звук) при возникновении критической ситуации у него мозг будет давать только одну команду - нажимать на спуск, ни о каких досыланиях думать он не будет. Поэому патрон в патроннике и отсутствие неавтоматических предохранителей как у Глока и других страйкерах - обычная штатная вещь. Ревльвер -хороший вариант, но кому-то он зайдёт, а кому-то нет. Они, как правило, толще и тяжелее.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати