Centurion і Compact – компактні моделі модульного пістолета Beretta APX

| Короткоствольна зброя | Автор: Web admin
По-русски

Beretta APX       Beretta APX

Базову модель Beretta APX сконструювали в 2016 році для участі у конкурсі армії США на модульну систему короткоствольної зброї XM17 Modular Handgun System.

Цього року сімейство пістолетів Beretta APX поповнилося ще двома моделями: компактною Centurion з трохи зменшеними розмірами рамки та версією Compact, що відрізняється ще меншими розмірами заввишки і яку можна зарахувати до класу субкомпактних пістолетів.

Модель Centurion – службовий пістолет середнього класу або пістолет для прихованого носіння, що має вогневу потужність повнорозмірного пістолета.Модель Centurion – службовий пістолет середнього класу або пістолет для прихованого носіння, що має вогневу потужність повнорозмірного пістолета.

Модель Centurion задумувалася як службовий пістолет середнього класу або пістолет для прихованого носіння, який за бойовими властивостям (магазина на 15 або 13 патронів, залежно від калібру) і дулової енергії майже не поступається повнорозмірним моделям.

Ця модель орієнтована, насамперед, на використання в армії або поліції, де потрібен невеликий пістолет з високою вогневою потужністю звичайних зразків.

Порівняння моделі Compact з повнорозмірною базовою моделлю та змінні комплекти стволів, затворів і пістолетних рукояток.Порівняння моделі Compact з повнорозмірною базовою моделлю та змінні комплекти стволів, затворів і пістолетних рукояток.

Головна конструктивна особливість пістолета – це рамка модульної конструкції, користувач зможе самостійно підігнати її під свою руку завдяки знімним накладкам трьох типорозмірів.

Beretta APX Compact відрізняється від моделі Centurion ще меншою висотою, щоправда, довелося зменшити місткість магазина. Але завдяки цьому модель стала більш компактною: завдовжки менша ніж базова модель Beretta APX на 23 мм, а заввишки – на 20 мм. Проте, на рукоятці можуть поміститися усі три пальці, що забезпечує цілком комфортний хват.

Прицільні пристосування оснащені великими білими цятками для швидкого прицілювання.Прицільні пристосування оснащені великими білими цятками для швидкого прицілювання.

Модульна конструкція для армійського пістолета – це дуже добре, непотрібно мати на постачанні різні типи пістолетів. Але модульність вигідна ще й для цивільної зброї. Зменшується не лише вартість розробки, а ще й виробництва моделей в рамках збройового сімейства. Тому буде цікаво спостерігати за подальшою долею цього сучасного пістолета.

Модель Compact відрізняється від варіанту Centurion ще меншою висотою.Модель Compact відрізняється від варіанту Centurion ще меншою висотою.

Технічні характеристики пістолетів Beretta APX:

  • Патрон: 9х19 мм або .40 S&W
  • Місткість магазина: 15 або 13 (Centurion); 13 або 10 (Compact)
  • Довжина прицільної лінії: 145 мм
  • Довжина ствола: 94 мм
  • Вага з пустим магазином: 765 або 785 г (Centurion); 750 або 770 г (Compact)

Ціна: $575

Коментарів (2)

  • 03.08.2018 12:01
    #
    - 0 +

    Ещё один, весьма интересный образец, но, увы, пока что - не для нас.....

  • 04.08.2018 11:56
    #
    - 1 +

    Господи, а яка чудова ціна! В нас травмати мають більшу ціну


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати