Мимовільний постріл може трапитися з кожним

| Короткоствольна зброя, Техніка безпеки | Автор: Web admin
По-русски

Sig Sauer P229RSig Sauer P229R

Ми часто чуємо про мимовільні постріли, і нерідко в цих випадках люди чистять або оглядають заряджену зброю. Пропонуємо до вашої уваги розповідь одного досвідченого стрільця, котрий допустився помилки новачка.

Я знайомий зі зброєю вже більше 20 років, тому вважав, що знаю все, і що зі мною не може трапитися такого нещасного випадку.

У мене вдома є сейф, який закривається і на ключ, і за допомогою кодового замка. Так от, нещодавно я продав свій старий пістолет і купив новий – Sig Sauer P229R.

Наслухавшись у новинах про численні вторгнення в будинки, я вирішив зберігати зброю в зарядженому стані. Враховуючи те, що пістолет зберігається в сейфі, який нікому не відкрити, я був упевнений у своїх діях.

Як вам відомо, у цього пістолета специфічний УСМ – Short Reset Trigger, тобто після пострілу він взводиться після 1-2 мм зворотного ходу. У мережі є багато відеороликів, у яких описаний принцип роботи такого УСМ, але я захотів випробувати це власноруч.

Пістолет у сейфіПістолет у сейфі

Діставши пістолет з сейфу, я зробив першу помилку – забув про те, що магазин вже всередині. Друга – не перевірив сам пістолет. Я спустив курок, але поки все було нормально, адже патрона в набійнику не було.

Не даючи спускному гачку взвестися назад, я перевів його в режим УСМ одинарної дії і почав пересмикувати кожух-затвор. І тут я відчув, як досилається патрон.

Не відпускаючи спусковий гачок, я зрозумів, що накоїв, але швидко докумекав натиснути на кнопку викидання магазину. Але у цього пістолета немає запобіжника від пострілу при відсутності магазина. Я продовжив пересмикувати кожух-затвор, і патрон вилетів через екстракційне вікно.

Я був на волосинці від того, щоб прострелити всі свої гітари, телевізор, стіну і все, що знаходиться за стіною. Відтоді я більше не тримаю удома зброю зарядженою і намагаюся не витягувати її без потреби. Урок засвоєний.

Автор ледь не прострелив усі свої гітари, телевізор, стіну і все, що знаходиться за стіною.Автор ледь не прострелив усі свої гітари, телевізор, стіну і все, що знаходиться за стіною.

Web admin Автор: Web admin11211,1 Переглядів: 1361 , Коментарів: 17 - 1 +
0,333333333333 1 -1 3
Коментарів (17)

  • 26.12.2015 06:06
    #
    - 14 +

    Так как я знаком с оружием уже более 20 лет, я думал, что знаю все, и что со мной не может случиться подобного несчастного случая.(с)

    Достав пистолет из сейфа, я сделал первую ошибку – забыл о том, что магазин уже вставлен(с)

    не знаком с оружием 20 лет, а только с началом конфликта с кацапами, но отличаю даже по весу ,снаряжено оружие боеприпасами или нет, тем более полным...
    очередной раз подтверждается что дело в людях, а не в пресловутой сказочной магии о палке которая стреляет.

  • 26.12.2015 11:57
    #
    - 3 +

    Все люди делятся на два типа: у кого уже был неконтролируемый выстрел, и те, у кого пока что нет.

    • 26.12.2015 13:48
      #
      - 0 +

      Погоджуюся. Вже належу до першої категорії. Стріляю регулярно. Минулого року на стрільбищі, працюючи по 3 патрони на 20 м, після чергової серії намагався роздивитися на відстані результат, сконцентрувавши погляд на мішені. Пістолет тримав при корпусі у напрямку мішені, палець у мене автоматично знімається з гачка спуску. І тут постріл! До тепер не знаю як це сталося і чому палець опинився не там де треба і чому натиснув на гачок. Може надто концентрувався на мішені, прокручуючи в голові постріли і аналізуючи результат, що і привело до такої психо-фізичної реакції чи якась інша причина, але злякало мене тоді це серйозно. З того часу, при завершенні тимчасової стрільби, пістолет відкладаю відразу.

    • 26.12.2015 22:51
      #
      - -1 +

      это некорректное выражение, можно продолжить аналогии в стиле - на два типа кто сидить в тюрьме и тех кто еще сядет,кто попадал к дтп и тех кто еще попадет и т.д....
      Есть те кто умирают от крошки хлеба или косточки рыбы попавшей не в то "горло" ...но это не значит что вы или я умрем от этой косточки.
      все это ерунда, все относительно и однозначности нету.и чем меньше участников ситуации - тем больше ответственности на них.
      Если есть оружие и человек, то только от человека зависит что может это оружие и точка.
      Остальное - попытка оправдания.

      • 28.12.2015 13:40
        #
        - 0 +

        Звучит как оправдание :)

      • 28.12.2015 21:08
        #
        - 0 +

        как факт - Человек виновен в своих успехах и поражениях ;)
        в контексте темы - это поражение окончательно и бесповоротно ;)

  • 26.12.2015 18:47
    #
    - 0 +

    Как же хочется чтобы я тоже начал считать Glock скучным пистолетом и покупал опасные механизмы........

    • 26.12.2015 20:48
      #
      - 0 +

      не правильное название статьи, надо было назвать случайный выстрел, а непроизвольный. не в механизмах дело. у Sig Sauer непроизвольный выстрел исключен. да и механизм у него не сложный.

  • 27.12.2015 07:54
    #
    - 1 +

    Мой неконролируемый выстрел был из страйкбольного пистолета и до покупки огнестрела но и этого опыта вполне хватило.

    • 30.12.2015 14:41
      #
      - 0 +

      такая же фигня. Только из автомата. Автомат висел на шее. И при неудачном развороте корпуса задел спуск. Чувак слева получил очередь шаров по рёбрам в упор.

  • 27.12.2015 09:46
    #
    - 0 +

    и ведь каждый думает, что именно с ним этого не случится.

  • 27.12.2015 18:20
    #
    - 1 +

    Помилитись може кожний. А от зробити правильні висновки - ні.

  • 29.12.2015 12:25
    #
    - 1 +

    ага, значит я не зря первым делом смотрю в патронник когда достаю ружьё.
    было уже чувство - что зачем я это делаю каждый раз, ведь ружье лежит в сейфе, и всегда разряжено.

  • 29.12.2015 13:22
    #
    - 0 +

    так я не понял, ну достал патрон в патронник, отпусти триггер, отсоедини магазин и передерни затвор, все дела не? главное палец с триггера убрать. А оружие хранить, если есть сейф - тем более, как по мне, лучше в заряженном виде и чтоб патрон был на своем месте. Не дай Бог что, просто взял ствол с сейфа и погнал. Даже в такой простой ситуации автор забыл что у него магазин вставлен, а если будет накал страстей то можно забыть все, даже как снять с предохранителя.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати