Нові подробиці теракту в Лас-Вегасі повністю змінюють картину задуму вбивці

| За кордоном, Тероризм | Автор: Web admin
По-русски

Подробиці теракту в Лас-ВегасіПодробиці теракту в Лас-Вегасі

У понеділок, 9 жовтня, шериф округу Кларк Джозеф Лобардо виступив перед пресою із новими подробицями у справі про теракт у Лас-Вегасі.

Виявляється, що Паддок поранив охоронця Хесуса Кампоса за 6 хвилин до того, як відкрив вогонь по людях, а не в самий розпал розстрілу, як поліція повідомляла раніше. До цього вважалося, що саме Кампос відволік на себе увагу вбивці, через що той припинив стріляти.

Як виявилось, у готелі спрацювала сигналізація відкритих дверей, і Кампос пішов перевірити номер. Там він почув, як Паддок свердлить стіну в номері. Він хотів зробити отвір у коридор, щоб встановити камеру. Найпевніше, Кампос дуже сильно порушив Паддокові плани, в результаті отримав кулю в ногу і спровокував початок атаки раніше, ніж намічалось.

Ось як тепер виглядає хронологія подій:

  • 21:40 Початок останнього виступу на концерті
  • 21:59 Паддок стріляє крізь двері номера в Кампоса і ранить його в ногу
  • 22:05 Паддок відкриває вогонь по людях на концерті
  • 22:12 Двоє поліцейських дісталися до 31 поверху і повідомили про постріли поверхом вище
  • 22:15 Паддок виконує свої останні постріли
  • 22:17 Двоє поліцейських дійшли до 32 поверху, через кілька хвилин до них приєдналися ще 8 офіцерів
  • 22:55 Офіцери дісталися дверей номера Паддока й очікують прибуття загону SWAT
  • 23:20 Загін SWAT за допомогою вибухівки пробирається всередину спальні Паддока і виявляє його тіло на підлозі
  • 23:27 Не знайшовши більше нікого в номері, загін SWAT відрапортував про смерть підозрюваного.

За словами Лобардо, після того як Кампос отримав поранення, він одразу ж сповістив охорону, що допомогло швидко локалізувати Паддока. Поліцейські не знали, що Кампоса поранена, поки не побачили його на власні очі.

Нові подробиці викликають ще більше запитань – чому Паддок перестав стріляти? Що сталося за ті 6 хвилин між пораненням Кампоса і початком стрільби по людях? Кого сповістив про стрілянину Кампос, і яка була їхня реакція? Чому офіцери витратили 18 хвилин на те, щоб дістатися до 32 поверху?

Поліція також перевіряє всі пересування Паддока в Лас-Вегасі. За їхніми даними, вони перевірили 200 переміщень убивці і з'ясували, що він жодного разу не контактував з іншими людьми. Він ретельно приховував свій задум. Поліція також спробувала з'ясувати, яка подія в житті могла спровокувати Паддока, але і тут нічого дізнатись не вдалось.

На думку багатьох коментаторів, ця деталь кардинально змінює всю картину подій.

«Я думаю, що стрільцю було ще далеко до втілення свого плану. Може на кілька годин, а може і днів. І тут він бачить охоронця в холі і вирішує, що його розкрили. Тому починає діяти негайно», – написав один американець.

Можливо, з цієї причини Паддок не залишив ані записки, ані посту в інтернеті. Тому камери не були ввімкненні на запис. А стрілянина, можливо, сполохнула тих, хто мав приєднатися і взяти до рук зброю, якої для однієї людини було занадто багато.

«Якщо спільників не виявлять, то ми не дізнаємося реального плану, який напевно був зовсім іншим. Схоже, що з-під носа поліції поцупили те, що вони повинні були знайти самостійно», – пишуть у коментарях.

Web admin Автор: Web admin11226,1 Переглядів: 2619 , Коментарів: 7 - 10 +
1,0 1 -1 10
Коментарів (7)

  • 12.10.2017 13:59
    #
    - 2 +

    "...Паддок не залишив ані записки, ані посту в інтернеті..."
    То може він і не збирався стріляти?

    • 12.10.2017 14:24
      #
      - 5 +

      Вероятнее всего, что таки-да, собирался. Но, попозже - когда подтянутся остальные подельники....

  • 12.10.2017 14:02
    #
    - 11 +

    То, что участников расстрела должно было быть больше, было понятно с самого начала ( два десятка винтовок!).
    Значит, имеется "радостная" перспектива того, что оставшиеся сообщники, таки захотят осуществить задуманное, но, уже не в урезанном варианте....=>
    То есть: - Операм всех служб - рыть и рыть землю носами, и, чем шустрее - тем лучше!....
    P.S.
    Я, вот, тут подумал, вот о чём: - Если "акция" задумывалась как "грандиозная и беспрецедентная", по количеству жертв, то, ЗАЧЕМ ?!!
    А не для того ли, чтобы "сковырнуть", столь ненавистную некоторыми кругами, "2-ю Поправку" и, как следствие - в обозримом будущем, превратить американцев в массу бесправных рабов?! Скажете: - "Параноидальный бред!"?
    Но, в "хоплофобские круги", входят весьма влиятельные особи - настоящие "акулы" бизнеса и политики, с весьма обширными связями. Политика же, как доказано историей - дело грязное. Для подавляющего числа политиков, действия в стиле:- "Чем хуже - тем лучше!" - норма. Да и их отношение к крови людской, как к водице - факт, давно известный....

    • 12.10.2017 14:48
      #
      - 2 +

      Отмена второй поправки - и это минус Техас 100%, а с ним и еще пару штатов.

      • 13.10.2017 00:12
        #
        - 1 +

        Представьте себе ситуацию, если бы стрелял не только Паддок, а ещё штук 5-6 стрелков (людьми их называть не хочется). Сколько жертв они намолотили бы? Устоял бы после этого Техас?
        Посмотрите, например, трилогию Rampage. Что самое смешное, так это то, что главный её герой, оказывается - ярый сторонник отмены 2 й Поправки.
        Этот, и подобные ему фильмы, хоплофобские высказавания "звёзд", участившиеся массовые расстрелы и истерический вой СМИ вокруг них. Всё это, как мне кажется - звенья одной цепи. И за всем этим - непременно, стоят кукловоды....
        Одного, только, не хотят, или не способны понять (страх -парализует мышление) борцы с оружием: - Отрезвление от хоплофобского угара, наступит достаточно быстро, и будет оно кровавым, когда в обезоруженные их стараниями Штаты, ринутся ИГИЛ-овские орды....

  • 12.10.2017 19:45
    #
    - 3 +

    Версія зі спробою відміни 2-ї поправки Конституції досить імовірна...В цьому варіаті, не дай Боже звичайно, можна чекати лихих намірів від Авакяна, задля жахання мінливої Громадської думки.

    • 13.10.2017 00:28
      #
      - 2 +

      Увы, камрад Ник, но, такой сценарий - вполне возможен!
      Вспомните взрывы домов на Каширском шоссе. Лично я, не считаю наших аваково-порошенок, более праведными, чем путлер. Зря что ли они пообзаводились личными армиями ( содержащимися, кстати, за бюджетные средства, и экипируемые так, что боевые части, выглядят голимыми нищебродами, в сравнении с этой гвардией)?


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати