Кілька аргументів на користь носіння пістолета з патроном у патроннику

| Короткоствольна зброя, Техніка безпеки | Автор: Web admin
По-русски

Дехто не носить пістолет з патроном у патроннику через те, що їх або не навчили поводженню зі зброєю, або дали погану пораду.Дехто не носить пістолет з патроном у патроннику через те, що їх або не навчили поводженню зі зброєю, або дали погану пораду.

Серед шанувальників зброї є один спір, який турбує багатьох – чи носити пістолет з патроном у патроннику. Ця суперечка виникла через те, що хтось колись отримав або погану пораду, або недостатню кількість тренувань з поводження зі зброєю.

Напевно, багато хто чув, що в Армії оборони Ізраїлю солдати носять пістолети без патрона в патроннику. А як ізраїльську армію вважають дуже сильною, дехто намагається наслідувати такий метод, вважаючи його хорошим прикладом поводження зі зброєю.

Але річ у тім, що в армії Ізраїлю пістолет – не основна зброя солдата. Це місце посідають автомати і гвинтівки.

Противники носіння пістолета з патроном у патроннику роками стверджували, що маленькі револьвери кращі за пістолети, незважаючи на те, що в них спільна проблема.Противники носіння пістолета з патроном у патроннику роками стверджували, що маленькі револьвери кращі за пістолети, незважаючи на те, що в них спільна проблема.

Солдат навчають працювати в умовах бойових дій, і не всі їхні звички і способи поводження зі зброєю можна застосовувати при носінні зброї цивільними. Тут краще звернути увагу на тренування поліцейських підрозділів – саме в них пістолет є основною зброєю, і вони ніколи не носять його без патрона в патроннику.

Ще одним аргументом проти носіння пістолета з патроном у патроннику називають мимовільний постріл. Зазвичай такі поради можна почути від старших за віком стрільців. Просто в їхні часи у пістолетів ще не було запобіжників ударника або курка.

Чим відрізняється носіння зарядженого револьвера від носіння пістолета з патроном у патроннику?Чим відрізняється носіння зарядженого револьвера від носіння пістолета з патроном у патроннику?

Наступний аргумент – відсутність неавтоматичного запобіжника на пістолеті. Багато хто забуває, або не знає, про те, що більшість сучасних пістолетів мають автоматичний запобіжник, який не дає вистрілити без натискання на спусковий гачок, і що найголовніший запобіжник – це голова і руки власника зброї.

Дехто вважає, що пістолет безпечний тільки тоді, коли у нього є неавтоматичний запобіжник.Дехто вважає, що пістолет безпечний тільки тоді, коли у нього є неавтоматичний запобіжник.

Для того щоб у вас не було мимовільних пострілів, пістолет потрібно правильно носити. Носіння в кишені – не варіант, бо спусковий гачок може зачепитися за ключ, запальничку чи що щось. Але не варто покладатися на дешеву універсальну кобуру – це прямий шлях до випадкового падіння зброї з пояса.

Носіння зброї означає використання правильної кобури, з якої вона не випаде.Носіння зброї означає використання правильної кобури, з якої вона не випаде.

Якщо ці аргументи ще вас не переконали – поміркуйте ось над чим: озброєний ножем злочинець може подолати 7 метрів за 2 секунди. Чи встигнете ви витягнути пістолет, прицілитися і вистрілити за цей час? А якщо доведеться ще й пересмикнути кожух-затвор? А якщо противник ще й схопить вас за руку? Якщо зброя не в бойовому стані – у вас величезні проблеми.

Злочинець з ножем наблизиться до вас швидше, ніж ви зможете дослати патрон.Злочинець з ножем наблизиться до вас швидше, ніж ви зможете дослати патрон.

Той, хто боїться носити пістолет з патроном у патроннику повинен більше тренуватися. Належне тренування призведе до того, що ви звикнете до зброї, відкинете свої страхи і навчитеся поводитися з нею безпечно.

Носіння зброї – це велика відповідальність, і якщо ви не вмієте користуватися нею правильно – ви наражаєте на небезпеку не лише себе, а й інших людей. Якщо ви боїтеся зброї, то не носіть її взагалі.

Web admin Автор: Web admin11211,1 Переглядів: 2236 , Коментарів: 13 - 4 +
0,666666666667 1 -1 6
Коментарів (13)

  • 29.10.2017 09:38
    #
    - 1 +

    " озброєний ножем злочинець може подолати 7 метрів за 2 секунди."
    У панів з "Крав Мага" навіть корисна вправа є така, де озброєний громадянин вихоплюючи зброю повинен швидко дослати набій п вже потім відкривати вогонь по озброєному ножем нападнику. І я дивлячись на неї на зборах УАВЗ ніяк не міг второпати навіщо вони примушують робити людей рух, який в сучасних умовах не потрібен. Може для того щоб замінити один набій у патроннику на інший? )))

    • 29.10.2017 10:48
      #
      - 6 +

      Видимо потому, что в ряде стран, на законодательном уровне, закреплено ношение пистолета с пустым патронником.(законы, как правило, пишут и принимают особи, движимые желанием "перестрахериться")
      Такие-же, весьма полезные для наработки навыков быстрого заряжания и перезаряжания упражнения, есть и в IPSC.
      Особенно смешно, эти "безопасные" требования, выглядят в отношении пистолетов, имеющих автоматические предохранители на спусковых крючках....

      • 29.10.2017 20:15
        #
        - -2 +

        Ааа, ну якщо " в ряде стран" та у IPSC тоді зрозуміло.

  • 29.10.2017 10:50
    #
    - -14 +

    якщо твоя доля потонути в дитинстві в унітазі ніякий патрон в патронику тебе від цього не врятує. поліцейські користуються пістолетами майже кожен день. якщо ви не поліцейський і не живете в сомалі - то це параноя друзі. ви значно підвищуєте ризик непотрібного фатального пострілу аніж потенційна небезпека (яка може навіть жодного разу в житті не виникнути).

  • 29.10.2017 14:38
    #
    - 2 +

    На жаль, ця стаття для більшості має суто теоретичне значення. Хіба що для нової поліції, але ж вони-проффессіонали.

  • 29.10.2017 15:05
    #
    - 6 +

    Якщо це ПМ, то патрон в патроннику - це ще й +1 патрон до бідного 8-зарядного магазинчика. Так що +1 за патрон в патроннику! )

  • 29.10.2017 16:27
    #
    - 6 +

    Разом з тим це прямо суперечить закону 1135-1, що зараз обговорюють на сайті ВР. Там прямо прописано носіння і транспортування без патрону в патроннику. Пропоную змінити в такому випадку відповідні статті, або внести виключення щодо короткостволу.

    • 30.10.2017 00:40
      #
      - 2 +

      Не нужно писать о том, что Вы, судя по всему, даже не удосужились прочитать. Специально для Вас цитирую термины из закона 1135-1:
      "Носіння зброї та боєприпасів – носіння власником при собі зарядженої та готової до негайного використання зброї поза місцем її постійного зберігання."
      "Заряджена зброя – зброя з боєприпасом в патроннику, в барабані, в невідокремлюваному магазині, або в приєднаному до зброї відокремлюваному магазині."

      • 30.10.2017 00:44
        #
        - 2 +

        И в продолжение:
        "Носіння зброї та боєприпасів четвертої категорії здійснюється у зручний для власника та безпечний для нього і оточуючих спосіб (кобурах, чохлах, сумках тощо), які надійно утримують зброю від випадіння назовні незалежно від їх положення відносно тіла."

  • 29.10.2017 22:04
    #
    - 4 +

    В "лихих 90-ых" служил в охране дипломатических учреждений г. Киева. Приходилось среди ночи курсировать между постами. Патрон в ПМ всегда находился в патроннике. Однажды это спасло жизнь в прямом смысле слова. Никогда руководство не проверяло, где находится патрон, потому что само прекрасно понимало, что в экстремальной ситуации вытащить пистолет, передёрнуть затвор, прицелиться и выстрелить в считанные секунды НЕРЕАЛЬНО.

  • 30.10.2017 12:11
    #
    - 3 +

    Недавно остановили меня на одном из стационарных постов полиции. В ходе проверки придолбались что типа нельзя чтобы магазин был в пистолете!!! Сказали что его нужно носить отдельно от оружия)) Конечно я их нежно послал матом! А вы говорите патрон в патроннике!!!

  • 30.10.2017 12:18
    #
    - 3 +

    Вставлю свои 5копеек по этому поводу))
    Выполняя простые правила безопасности при ношении табельного и личного оружия и не пренебрегая ими всё будет ок!!
    Как сказано выше самый главный предохранитель это голова и руки а также постоянные тренировки!!
    Последние два года будучи на службе всегда носил патрон в патроннике также и в не роботы травмат всегда патрон заряжен
    Тренируйтесь господа тренируйтесь!!))

  • 31.10.2017 09:51
    #
    - 1 +

    Со слов друзей из Эстонии (инструкторы по IPSC) после развала СССР были случаи непроизвольных выстрелов из Макарова по причине неподпружинного бойка и использования качественных патронов. Повившиеся тогда американские инструкторы требовали ношения ПМ с патроном в патроннике.
    История не моя, продаю почём купил.
    Но к современным пистолетам это не относится. Хотя, даже 1911 уже имеет подпружиненный боёк.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати