У Техасі чоловік відкрив вогонь у церкві - щонайменше 27 загиблих

| За кордоном, Кримінал | Автор: Web admin

Агенти ФБР приєдналися до місцевих правоохоронних органів на місці злочинуАгенти ФБР приєдналися до місцевих правоохоронних органів на місці злочину

Щонайменше 27 людей загинули після того, як чоловік відкрив вогонь у техаській церкві у США під час недільної служби. Про це повідомляє BBC.

Напад відбувся у Першій баптистській церкві в Сазерленд Спрингс в окрузі Вілсон. "Поліцейський комісар на місці події підтвердив, що принаймні 27 людей загинули. Кілька інших людей, як повідомляється, отримали поранення", - пише видання. Правоохоронці також зазначають, що нападника після стрілянини убили.

Для транспортування поранених прилетіли кілька вертольотів. "Ми молимося з усіма, хто постраждав від цього злого вчинку. Ми вдячні правоохоронцям за їхні дії", - сказав губернатор Техасу Грег Абботт. Він також зазначив, що найближчим часом Департамент громадської безпеки Техасу дасть додаткову інформацію.

Як пізніше повідомила влада, стрілянину в церкві в Техасі влаштував колишній військовослужбовець 26-річний Девін Патрік Келлі, якого раніше було засуджено за напад на власну дружину і дитину.

Келлі з 2010 по 2014 роки служив на базі ВПС Холломан у Нью-Мексико. У 2012 році його було засуджено військовим трибуналом за побиття дружини та дитини до року позбавлення волі, а потім понижено в ранзі і звільнено.

Минулого літа він працював охоронцем у водному парку в Техасі. Зброю - напівавтоматичну гвинтівку Ruger AR-556 - чоловік купив у квітні 2016 року в Сан-Антоніо. За даними поліції, у той момент у правоохоронних органів не було інформації, яка могла б призвести до заборони на придбання Келлі зброї.

Баптистська церква Sutherland SpringsБаптистська церква Sutherland Springs

Пізніше Девіна Патріка Келлі, який влаштував стрілянину в церкві, було знайдено мертвим у машині неподалік від місця інциденту.

За останніми даними, місцевий житель - Джонні Лангендорф вступив в перестрілку з Келлі і змусив його кинути гвинтівку і втекти на своєму позашляховику. Джонні разом з сусідом кинулися в погоню за вбивцею, продовжуючи стріляти по його автомобілю. Другий сусід паралельно постійно підтримував зв'язок по телефону з поліцією.

Погоня закінчилася через 4 милі поблизу перехрестя сільських шляхів 307 і 539. Позашляховик Келлі злетів з дороги. После цього Келлі нашли мертвим у машині. Через кілька хвилин прибули співробітники правоохоронних органів.

Поки невідомо, що стало причиною смерті Келлі - самогубство або постріли Джонні Лангендорфа.

Поліція та ФБР продовжують розслідування.

HERO Johnnie Langendorff Fires Back at Sutherland Springs Shooter!

1,0 1 -1 3
Коментарів (11)

  • 06.11.2017 13:17
    #
    - 1 +

    Жаль, мотива преступника мы теперь не узнаем.....

    • 06.11.2017 13:35
      #
      - 3 +

      Крыша поехала

      з.ы. Класический пример, что преступника остановили вооруженные гражданские, а то жертв было бы гораздо больше

  • 06.11.2017 16:25
    #
    - 2 +

    "У 2012 році його було засуджено військовим трибуналом за побиття дружини та дитини до року позбавлення волі, а потім понижено в ранзі і звільнено."
    "Зброю... ...чоловік купив у квітні 2016 року... За даними поліції, у той момент у правоохоронних органів не було інформації, яка могла б призвести до заборони на придбання Келлі зброї."
    Отут я зізнаюсь, що трохи не розумію. Якщо у цього садиста вже був "термін" за побиття, то хіба це не привід відмовити йому у придбанні зброї?

    • 06.11.2017 20:39
      #
      - 1 +

      Я так розумію, строк за побиття був в одному штаті, а придбання гвинтівки – в іншому. Побиття дружини не є федеральним злочином, отже інформації про нього в поліції Сан-Антоніо могло і не бути. Це вже традиції і специфіка американської правоохоронної системи.

      • 06.11.2017 20:43
        #
        - 1 +

        Рік у тюрмі за таким звинувачення, це як на мене не забавки. За звичайного ляща такого не присуджують.
        Але Ви праві, специфіки їхньої системи я не знаю. Просто дивно якось.

        • 06.11.2017 22:55
          #
          - 2 +

          Ви знаєте, сам раніше дивувався таким перекосам у їхній системі. Наприклад, людина звинувачена в угоні ТЗ в одному штаті, спокійнісінько роз’їжджає в іншому. Департаменти різних штатів неохоче діляться інформацією між собою по рядових правопорушеннях. Гримаси федералізації :).

  • 06.11.2017 18:10
    #
    - 2 +

    А почему уважаемое товариство не упоминает, что преступник был остановлен вооружённым гражданином? Или ещё не знают? Местный житель своим оружием предотвратил большее количество жертв.

    • 07.11.2017 19:30
      #
      - 1 +

      Этот сантехник - молодчага! Респект ему, и второму парню (водителю)!
      Но, заметим, хоплофобы уже вовсю визжат, что эти двое сознательных вооружённых граждан - не смогли ПРЕДОТВРАТИТЬ массовое убийство, а, значит - "фсё аружие нада запритить!" При этом - совершенно игнорируя тот факт, что преступник собирался направиться куда-то ещё, а полиция приехала НАМНОГО позже, когда злоумышленник уже был подстрелен цивильными, остановлен, и удерживался под прицелом в ожидании стражей закона.

  • Даже представить не могу, чтобы в Украине, гражданские, вступили в перестрелку к примеру там ... с вооруженным грабителем.. И ещё и после погони, задержали (гражданский арест)/ убили его...

  • 07.11.2017 05:24
    #
    - 1 +

    Та шо ж это за напасть-то пошла ?
    Я не люблю и не верю в теории заговоров, но тут волей не волей крутятся мысли, что это кем-то специально делается, с целью закрутить гайки.

    • 08.11.2017 00:08
      #
      - 1 +

      Я на это уже давно недвусмысленно намекаю,судите сами:
      1. Все стрелки, учинившие массовые расстрелы - члены, или сторонники Дерьмократической партии, постоянно "наезжающей" на 2-ю Поправку.
      2. "Гвоздём программы" в выборной кампании дерьмократки Хиллари, была отмена 2-й Поправки.
      3. Большинство журналюг, окрысившись на Трампа, вольно-невольно льют воду на колёса дерьмократов, сея страх и всячески нагнетая обстановку своими высказываниями о "ужасном оружии". Такая среда - обильно плодит "зомби", которым, даже не нужен подробный план действий, им хватит и постоянно муссируемых в СМИ сентенциё типа: - "Когда-же люди поймут, что оружие, это - Мировое Зло?!". В итоге - находятся "мессии", готовые "просветить заблудших", наглядно продемонстрировав им всю ужасность оружия.
      Вот, довольно интересная статья на эту тему: www.stopfake.org


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати