Про право на зброю. Посібник для тупих овець

| Законодавство, Самооборона, Легалізація КНЗ | Автор: Web admin
По-русски

Офіцер поліції, який вирішив не стріляти в озброєного ножем гопникаОфіцер поліції, який вирішив не стріляти в озброєного ножем гопника

Люди діляться на дві великі групи: прихильників цивільної зброї та її супротивників. До супротивників традиційно відносяться злочинці, міліцейське начальство, громадяни з ірраціональними страхами і просто дурні люди. Я належу до прихильників. 

Особливо тупі вівці вважають, що зброя на руках у громадян миттєво призведе до масового кровопролиття, а всіх захистить професійна робота міліції.

Коли тупій вівці показують факти, що свідчать, що право володіти зброєю призводить до зниження числа вбивств, грабежів та зґвалтувань, а заборона - навпаки, до зростання злочинності, тупа вівця бекає, мовляв, "треба враховувати різні фактори" і "напевно там стала краще працювати поліція".

Включіть головний мозок, вівці!

Коли злочинець ломиться в ваш дачний будинок або дістає ножа в підворітті, коли компанія гопників починає оточувати вас з бажанням не просто відібрати ваш гаманець, поліції поруч немає. 

Завдяки вам же, тупим вівцям, злочинець надійно захищений. Громадяни гарантовано беззбройні. На відміну від законодавців, які проти цивільної зброї, але при цьому самі себе нагородили зброєю.

Поліція приїжджає, коли випадковий перехожий на світанку виявить ще живе ваше тіло з вибитими зубами, зламаною щелепою і пробитим черепом. Або коли близька вам людина подасть заяву про групове зґвалтування, прийшовши до тями.

Як зброя рятує життя... 

Для тих, хто помилково вважає, що життя рятує не зброя, а "професійна поліція", є добірка фактів.

Факт. Щороку громадяни застосовують зброю для захисту себе близько 2,5 мільйонів разів. При цьому в більшості випадків достатньо виявляється лише дістати зброю чи зробити попереджувальний постріл.

Питання тупим вівцям: краще було б їх трупам очікувати на приїзд поліції?

Факт. 200 000 жінок щороку застосовують зброю, щоб зупинити спробу зґвалтування.

Питання тупим вівцям: краще б їх зґвалтували, вашу матір, придурки?

Факт. Збройні громадяни зупиняють в два рази більше злочинців, ніж поліція. При цьому випадкових жертв від дій громадян в п'ять разів менше, ніж від дій поліцейських.

Питання тупим вівцям: ви будете продовжувати розповідати про "професіоналів, які краще впораються"?

Факт. В одному з американських міст був прийнятий закон, що зобов'язує домовласників мати вдома як мінімум одну одиницю вогнепальної зброї самооборони. У цьому місті кількість грабежів знизилося на 89%, в той час, як в середньому по цьому ж штату - лише на 10,4%.

Питання тупим вівцям: ви як і раніше будете приписувати це "професійній роботі поліції", збочинці ви ментальні?

Факт. Абсолютна більшість опитаних злочинців визнало, що наявність у громадянина зброї є причиною, по якій вони уникають зв'язуватися з таким громадянином і ломитися в його будинок.

Питання тупим вівцям: ви як і раніше будете стверджувати, що зброя не захищає?

Але вони ж один одного перестріляють! 

Серед тупих вівець є різновид превентивно обісраних баранів. Вони вважають, що "тут не працюватиме те, що працює в цивілізованих країнах", що в нас одразу всі почнуть один в одного стріляти.

Їжу для їх запалених мізків підкидають ЗМІ, що регулярно піднімають свої висячі рейтинги за рахунок репортажів про "розстріли з травматичної зброї".

В якийсь газеті згадували цифру 60 убитих за 5 років. Та у нас за один день в ДТП гине більше.

Подивіться, скільки людей постраждало від злочинців у погонах. Так що треба забороняти в першу чергу?

На руках у громадян уже є мільйони вельми небезпечних мисливських стволів, так чому немає на вулицях масових розстрілів?

Особливий підвид дегенератів починає розповідати про "менталітет". Розумне слово вивчили. "Менталітет", кажуть, у нас такий. Дай тільки можливість - один одного повбивають.

Ми ж тут таке бидло, розумієте, нас хлібом не годуй, дай один одного повбивати.

Чому немає побоїщ у Молдові, де "менталітет" нітрохи не прохолодніше нашого, а місцеве вино ллється рікою? Або їх "менталітет" за роки після розвалу СРСР якимось чином докорінно змінився?

Треба спортом займатися, щоб захищати себе 

Є такі казкові дятли, які вважають, що тренування і заняття спортом дозволять розкидати хуліганів і героїчно захистити себе і близьку людину.

Ось вам фотографії не просто тренованої людини, а офіцера поліції, який чомусь вирішив не стріляти в озброєного ножем гопника:

Офіцер поліції, який вирішив не стріляти в озброєного ножем гопникаОфіцер поліції, який вирішив не стріляти в озброєного ножем гопника

Офіцер поліції, який вирішив не стріляти в озброєного ножем гопникаОфіцер поліції, який вирішив не стріляти в озброєного ножем гопника

Офіцер поліції, який вирішив не стріляти в озброєного ножем гопникаОфіцер поліції, який вирішив не стріляти в озброєного ножем гопника

Якщо до вас наближається гопник з ножем, швидше за все, ви закінчите приблизно так. Тупі вівці проти того, щоб у вас була зброя.

Декілька слів про травматичну зброю 

Травматична зброя неефективна для самооборони. Саме тому, що вона не вбивча, а травматична.

Дуже рідко гумова кулька заподіює скільки-небудь значимі пошкодження. Як правило, навіть серія пострілів не зупиняє міцного мужика в товстій куртці. Може не залишитися навіть синців.

Смерть від травмата - це нещасний випадок, можливий при влучанні в голову з близької відстані.

Наше прокримінальне законодавство забороняє стріляти в голову злочинцеві, який хоче вас пограбувати, згвалтувати чи вбити. Така ось специфічна в нас держава.

Злочинці це знають. Вони розуміють, що весь їхній ризик - це пара несильних ударів. Тому наявність травматичного пугача їх не зупиняє, а може навіть і розохотити.

Саме "нелетальність" цього несерйозного сурогату зброї штовхає недоумків діставати його, наприклад, в розборках при ДТП. Ну пальнешь, ну не вб'єш ж. Ось і красуються.

При тому треба віддавати собі звіт, що в порівнянні із загальною кількістю легальних стволів, кількість таких інцидентів просто мізерна. Відсоток смертей і каліцтв, заподіяних власниками авто, повище буде.

Повторення пройденого 

Для особливо обдарованих, добірних, тупих вівець: щороку мільйони людей захищають свої життя, здоров'я, майно, будинки від злочинців за допомогою зброї.

У момент злочину поліції поруч немає.

Зброя врятувала цим людям життя, здоров'я.

Вони повернулися додому цілими і неушкодженими. Чи не пограбованими. Чи не згвалтованими. Ніхто в них не "відібрав пушку".

А в нас сотні тисяч людей стають жертвами злочинців лише тільки тому, що покидьки, наділені владою, охоронювані озброєною охороною та підтримувані тупими вівцями, позбавили їх священного права захищати себе, своїх близьких і свою власність із зброєю в руках.

Доповнення для тих, хто сподівається на ментів або вважає, що зброя людям не потрібна

Ось говориш тупий вівці, мовляв, поки ти будеш міліцію викликати, тебе на паски поріжуть - тупа вівця бекає "а так пістолет віднімуть і застрелять".

Тупі вівці ігнорують факти: мільйони людей успішно захищають себе, своїх близьких, інших людей від злочинців. І якось немає мільйонів застрелених злочинцями з відібраної зброї.

Жесть! Мужик с ножом в метро

Отже, ось мент. По-перше, з'явився він уже після того, як людині ледь не дістали ножем до серця. По-друге, він стоїть і ні хріна не робить.

Йому кричать "дістань табельну", а пістолет, схоже, в кобурі у нього.

А кинься мужик з ножем на когось ще - чисто полоснув по шиї, навіть випадково - і ось труп. В результаті не мент, а перехожі заганяли виродка з ножем в кут, пирскали йому в пику газом і повалили. При цьому ніж міг дістати будь-кого з них.

Що було б у США? Громадянин дістав би ствол, направив би його в виродка з ножем, і перший рух в його бік став би для виродка останнім.

Наша рідна держава краще побачить вас з ножем у грудях, ніж з пістолетом у руці. 

І так буде, поки знаходяться маси тупих овець, мекаючих про небажаність дозволу чесним адекватним громадянам ефективного інструменту для захисту себе, близьких і оточуючих.

Виграй народний дробовикВиграй народний дробовик

1,0 1 -1 46
Коментарів (92)

  • 29.04.2013 11:42
    #
    - 11 +

    Нормально написано.
    Но по опыту личного многолетнего сетевого общения с хоплофобами могу сказать одно - им это все пофиг. Приведенные цифры и факты просто проходят мимо их сознания, они просто не верят им: "Это все пропаганда лоббистов оружия", блеют они...
    Самое главное, что именно в таких спорах проявляется в полной мере факт, что каждый формирует свою точку зрения сугубо на основании личного опыта.
    Вот у меня оружие есть, я из него стреляю, я осознаю его потенциальную небезопасность, я принимаю свою личную ответственность в случае чего, исходя из этого я и формирую свое поведение (как с оружием, так и без него).
    А у "тупых овец" оружия нет, у них нет опыта, все, что они знают о нем сформировано киношно-журналисткими "посылами" и собственными овечьими фантазиями. При этом, они считают, что лучше меня разбираются в вопросе.
    Понять это невозможно... :)

    • 30.04.2013 12:33
      #
      - 13 +

      "Наше родное государство лучше увидит вас с ножом в груди, чем с пистолетом в руке". Сказано сурово, но правда.
      Стреляют во время разборок при ДТП только уроды, заранее уверенные в том, что у противника нет оружия, а если бы знали, что можно получить пулю в ответ и не думали бы доставать ствол.

      • 30.04.2013 14:31
        #
        - 3 +

        Ну... о государстве в данной конкретной статье вроде ничего не говорится.
        А второй проблемой дебильных разборок на дороге с оружием являются "травматики" - зло в чистом виде. Эрзац, который с одной стороны дарит иллюзию "У меня в руках "ствол" я крутой", а с другой - в корне ошибочный императив "А хуле... оно же несмертельное оружие, можно и помахать... это так... почти игра".

      • 28.05.2013 13:53
        #
        - 0 +

        вопрос несколько спороный. травматы купили те, кто может отдать лишнюю 400-1000 за "узаконивание" его имения(а таких не космическое множество)... а так цена вопроса - сколько стоит ствол+ регистрация... а это уже доступней. это я к чему? к тому, что сейчас не особо стреляют - т.к. стволы есть не у многих. зато бодро и бойко проламывают головы битами, монтировками и т.п. озлобленные все какие-то стали... и не вариант, что народ будет сдерживать наличие стволов - будут просто на опережение работать. ИМХО.меня напрягает только этот факт. в остальном - короткоствол должен быть!
        а по поводу того, что " и сейчас у народа куча легальных стволов и никто не устраивает перестрелки"... так легальное оружие - это гладкоствол и нарезное(карбины)... их особо с собой не потаскаешь.

    • 20.02.2016 05:22
      #
      - 2 +

      Хоплофобів просто треба поставити перед фактом принятого закону про зброю. *мозоль* :(

  • 29.04.2013 12:32
    #
    - 7 +

    приветствую, уважаемые коллеги!

    не первый год ежедневно слежу за новостями, и около тематической обстановкой, но именно сегодня, после прочтения этой статьи, решил зарегистрироваться специально, дабы отписаться ниже.

    тож, хотів би додати трохи критики.

    одразу поясню, аби уникнути незрозумілостей та непотрібних питань - я згодний майже з кожним словом як у цій публікації, так і майже в кожній із доданих на цьому сайті, як і взагалі з основною ціллю і темою ассоціації, АЛЕ:

    тон тексту занадто зневажливий, і заледве уникає (якщо уникає) формулювання "ми розумні, а всі хто з нами не згоден - ідіоти".
    якщо ви пам"ятаєте класифікацію людей на типи стосовно відношенню до Короткоствольної Нарізної Зброї, яку приводили дещо раніше у подібній статті, люд, ознайомившись з таким посланням, якщо ще сумнівався, тобто був нейтральним, може податися у "противники" легалізації, адже у цьому тексті МИ постаємо які ті самі "радикали", агресивно настроєні фанати зброї, яких хлібом не годуй дай тільки ствола у руки, які так і чухаються в кого б таки поцілити...

    загалом, все сказано влучно, і до речі, навіть підкріплено аргументованими доказами, які у свою чергу подані настільки доступно, що просто увімкнувши логіку, все стане ясно як день, але, така "ядрьона" заправка матеріалу сильним роздратуванням зводить на нівець все прагнення донести до людей сакральний зміст, що проходить червоною ниткою через усе існування ассоціації.

    автор явно перестарався, активно використовуючи образи "стада" і "сірої масси", настільки, що противники легалізації, можуть навіть використовувати цей самий матеріал (а якщо ще і вміло його "підкоректувати", в потрібну сторону.. ууух) ПРОТИ НАС ЖЕ, мовляв "бачите?! ми однозначно маємо рацію! народ ще неготовий до таких дозволів! подивіться які всі агресивні! ми праві на рахунок мєнталітєту! народ туповатий та дикий! та тільки дай їм пістолети - усіх відразу ж постріляють акі зайців!".
    і це я вам кажу не стільки як юрист, скільки простий громадянин, аналізуючий інформацію довкола себе.

    тож.
    мене також дико дратують противники легалізації КНЗ, особливо зі своїми безглуздими пародіями на аргументи, також багато чого не влаштовує, особливо позиція влади (один той факт, що себе коханих вони з покон віку понагороджували цілком бойовою зброєю, а громадянам "ні-ні" мене виводить з себе), але у відчайдушних спробах донести до людей здоровий глузд самі нерідко балансуємо на межі, норовлячи вдаватися у крайності.

    давайте будемо більш терплячими, бо так можемо відштовхнути від себе тих небагатьох, хто б до нас і приєднався, але поки побоюється, бо зомбування потребує довгої і серйозної реабілітації.

    автору - будь ласка, в наступних публікаціях, намагайтеся уникати таких порівнянь, і будьте ввічливіше, нікому не сподобається таке відношення.

    а взагалі - з нетерпінням буду чекати нових статей, завжди радію черговому підтвердженню нашої правоти, адже якщо відкинути неприязнь, тут все написано влучно.

    • 29.04.2013 18:12
      #
      - 5 +

      Автор, напевне, намагався передати специфічною лексікою обурення жорсткістю ситуації в якої опиняеться людина один на одинці із злочинцями.

      В вищщенаведеної статті автор специфічною лексикою підсилює емоційну складову відображаючи методи та думки людей які їдуть на описані злочини. Їхню зневагу до себе, до всього людського.
      Та, базвихідність ситуації в якої залишається громадянин - жінка, чоловік, дітина.

      Може додати на сайт інший, скорегований для більш широкого вжитку матеріал, де тон тексту буде більш толерантним, а лексіка буде трохи терпимішою та доброзичливою?

    • 15.05.2013 14:45
      #
      - -8 +

      "люд, ознайомившись з таким посланням, якщо ще сумнівався, тобто був нейтральним, може податися у "противники" легалізації" - абсолютно згідна, ця стаття нині похитнула мою до того нейтральну позицію. тому що образлива в усіх сенсах. доносіть свої думки суспільству без емоцій, може до вас і прислухаються колись.

  • 29.04.2013 13:14
    #
    - 9 +

    Проникновенно.
    Но нам это и так ясно, тупые же овцы таковыми себя не считают.

    Увы, для того, чтобы произошел массовый сдвиг - нужен реальный разгул преступности. Чтобы каждый обыватель увидел настоящую кровь.

    Не дай Бог, конечно.

  • 29.04.2013 13:56
    #
    - 7 +

    Специально зарегистрировался, что бы высказать респект автору. Согласен с Вами полностью. "У жертв должно быть больше прав на оборону, чем у преступников на жизнь"
    Хочу только добавить, хотите обладать оружием - учитесь его применять!

  • Являюсь власником мисливської зброї. Майстер спорту (з повно-контактного бойового мистецтва) - це потім буде стосуватись тексту. Я виступаю за легалізацію і можливість мати змогу, кожному законослухняному (не судимому, психічно здоровому іт.д.) придбати, носити і зберігати короткоствольну вогнепальну зброю!!! Якщо тупі вівці не хочуть себе захищати, а я хочу!!! То нехай ходять потупивши очі вниз тихіше води і нижче трави, боячись поглядів бидла і патякаючи куди дивиться міліція! Я майже все життя в спорті брав участь в змаганнях майже з усіх видів єдиноборств і не без успіху. Але 3 роки тому, спорт мені не зміг допомогти, коли на нас 2 з товаришем напало 6 п'яних виморозків. Сценарій майже стандартній: "Шо ти пасьош, а шо такоє іт.д.) вони починають бійку(ну думали нас без втрат затоптати) встиг ударити двох, один впав, інший похитнувся, але... (а ну і друг не розгубився, умудрився вдарити ще одного, його ж пляшкою з під пива, якою він замахувався на нього - розбив її бидлу об голову, але те навіть не впало) - результат: у мене подвійний перелом гомілки в суглобі, порвані всі зв'язки, потім 3 операції і 3 місяця в гіпсі (після цього на змаганнях я вже як спортсмен не виступав), у товариша струс мозку та побиті ребра. Все це сталося в центрі нашого міста близько 11 вечора. Міліція швидко закрила справу, за відсутністю складу злочину, бо батьки бидла занесли грошей, щоб їхніх відрижків не посадили. От і все! І на тому закінчилася наша міліція, почалися, мої проблеми з ногою! А бидло й далі бухає, гопає тупих овець, а вони вірять в міліцію! До речі, я потім не ходив з рушницею і не шукав їх, хоча мігби знайти, бо знаю, що мені за це буде і за такий резонансний злочин з застосуванням зброї з метою помсти начальство отримало б звьоздочку! Барани і вівці мекайте й надалі. Бо якби не моя фізична підготовка, не знаю, що зі мною сталоб, але знаю, що стало б з якоюсь вівцею - в кращому разі каліка, В КРАЩОМУ РАЗІ!!!!

    • 29.04.2013 16:45
      #
      - 4 +

      я також власник мисливскої зброї, і не однієї одниці, що до речі, викликає запитання у "правоохоронців" і викликає в мене обурення. це - тема хоч і сусідня, але не поточна.

      ваш випадок не поодинокий, це всім відомо, і абсолютно зрозуміле ваше ставлення до ситуації.
      зрозуміле і роздратування переважаючою кількістю покірливих громадян, і ненависть до судово-виконавчої системи, і до мєнтів, як окремої категорії..
      але!
      чому таке велике бажання "всєх под одну грєбьонку"? є "видатні" лічності, є багато людей настільки принижених, що ті готові терпіти будь які знущання. це так.
      але ж! не можна до усіх так відноситися! бо як я вже писав - тоді ми постаємо неадекватними агресивними радикалами, які навіть не виключено, що коли отримають зброю у руки, стануть такими ж пригнічувачами, як і ті, що знаходяться зараз при владі усіх рівнів.

      ще раз: я обома руками ЗА легалізацію КНЗ, я також вважаю що право на захист свого життя, життя рідних і близьких, оточуваних, і свого та навіть чужого майна - СВЯЩЕННЕ, І НЕВІД"ЄМНЕ! і його, це право треба здобувати якнайшвидше здобувати і відстоювати. Та не будь-якими засобами!
      інша справа, коли вже здобуту свободу, намагаються найзухвалішим способом відібрати - тоді так, щоб захистити цого при необхідності можна вдатися до вимушених крайніх заходів. Але на данномі етапі, щоб домогтися свого нам потрібна позиція і звертання до розуму людей яке не містить в собі такі назви і порівняння, тому що нас не стануть слухати з самого початку!

    • 05.07.2013 16:33
      #
      - -10 +

      Тобто ви серйозно вірите, що якби у вас з товаришем було по пістолету, і у пьяного бидла було по пістолету - то для вас би ця історія набагато краще закінчилась?

      • 10.03.2014 15:30
        #
        - 7 +

        Ну вот и дилетантский комментарий. Нельзя ношение оружия, а тем более его применения сочетать с алкоголем, автоматически отягощает любое нарушение. Большенство любителей сочетать оружие и алкоголь лишаться права владения очень быстро и/или сядут если будут его применять в состоянии.., что будет природной селекцией и повысит отведственность в обращении с оружием в обществе.

      • 30.04.2014 21:35
        #
        - 0 +

        Так. Краще. Але якщо його застосовувати то тільки за умов нормального закону про самозахист. Просто мати право на носіння зброї нічого не варте...

        • 06.03.2015 10:57
          #
          - 0 +

          Прово носіння, я на мене, може дорівнювати праву на життя (в деяких випадках). Тому порівнювати життя з обмеженням свободи якось незручно.

      • 16.06.2016 14:14
        #
        - 1 +

        Так, тому що тоді все закінчилося би демонстрацією зброї.

        Якби у нього був законно придбаний пістолет, значить він пройшов всі інстанції і як мінімум здогадується про його силу.
        А це означає, що навіть поранений стрілок може ще пару пострілів зробити. І ніхто не захоче починати перестрілку на рівному місці.

        Для того щоб зброя тебе захищала, їй не обов'язково стріляти.

  • 29.04.2013 16:16
    #
    - 5 +

    Жорстко, але все правильно і по суті.

  • 29.04.2013 18:15
    #
    - 0 +

    "Є такі казкові дятли, які вважають, що тренування і заняття спортом дозволять розкидати хуліганів і героїчно захистити себе і близьку людину."-
    це мені більш за все сподобалося ;) LOL

    Але може додати на сайт інший, скорегований для більш широкого вжитку матеріал, де тон тексту буде більш толерантним, а лексіка буде трохи терпимішою та доброзичливою?

    • 29.04.2013 18:37
      #
      - 1 +

      на мою думку це вже тягне на лицемірство, типу "в очі ми вам кажемо що ви не барани, а просто.. ну.. трохи заплуталися, а насправді, між собою вважаємо що ви усі бидло і нелюд".
      не думаю що додавати різні "видання" - це вихід. я закликаю бути більш терплячими.

      • 30.04.2013 15:02
        #
        - 2 +

        Пане Олександре.
        Як я дивлюся Ви володієте словом та вмієте впорядковано викладати слушні думки, які знайшли вдячних читачів.

        Стосовно, статті, я з вами погоджуюсь. Другий варіант, це схоже на лицемірство.

        Моя пропозиція наступна:

        Може напишете свій варіант такої статті: "Про право на зброю. Посібник для громадян."???

        Сподіваюсь Пан WebAdmin сайту вдячно сприйме статтю Пана Олександра Адейри?
        Ми почитаємо, та спробуємо додати , в коментарях слушну думку.

        З повагою.

        • 01.05.2013 16:36
          #
          - 1 +

          перепрошую, тільки но вгледів це повідомлення, тож відразу відповідаю:

          дякую за такий позитивний відгук.

          написати не проблема, та чи ви впевнені що це буде доречно? адже вже написано і точно підібрано матеріали, приклади, аргументи. я з ними майже з усіма погоджуюсь, та повністю підтримую.
          тобто моя стаття в такому вигляді, в якому ви пропонуєте буде лише пересказом, тож не думаю що є сенс саме в такій інтерпритації.

          якщо ви хотіли б побачити саме мною скомпоновані тези щодо права на зброю та самозахист, я з задоволенням напишу, та не впевнений скільки часу це буде потребувати, адже зараз маю щільний графік.

          • 01.05.2013 23:19
            #
            - 0 +

            Так, я хотів би побачити Ваши тези щодо права на зброю та самозахист.

            На мій погляд ці тези будуть корисними для більш широкого кола громадян країни у справі, яку відстоює Українська Асоціація Власників Зброї.

            Та підсилять Місію Асоціації, яка полягає в об'єднанні власників зброї в єдину команду та здійсненні ефективного захисту її членів, а також сприянні в упорядкуванні та лібералізації зброярського законодавства України.

            Також, Асоціація активно відстоює прийняття в Україні Закону про зброю, який би передбачав право українців на придбання та приховане носіння короткоствольної нарізної вогнепальної зброї, з метою самозахисту.
            :)




          • 01.05.2013 23:19
            #
            - 0 +

            Так, я хотів би побачити Ваши тези щодо права на зброю та самозахист.

            На мій погляд ці тези будуть корисними для більш широкого кола громадян країни у справі, яку відстоює Українська Асоціація Власників Зброї.

            Та підсилять Місію Асоціації, яка полягає в об'єднанні власників зброї в єдину команду та здійсненні ефективного захисту її членів, а також сприянні в упорядкуванні та лібералізації зброярського законодавства України.

            Також, Асоціація активно відстоює прийняття в Україні Закону про зброю, який би передбачав право українців на придбання та приховане носіння короткоствольної нарізної вогнепальної зброї, з метою самозахисту.
            :)




  • 29.04.2013 20:32
    #
    - 6 +

    Автор хотів сказати що вже запарився доказувати деяким категоріям людей, що порятунок потопаючих у руках самих потопаючих. На ментів та людей у яких є зброя ніхто просто так не нападає, першим стримуючим фактором є наявність зброї. По друге основна маса суспільства це населення, якого не хвилюють такі проблеми поки вони не зачіплять його самого. Тоді він може задуматись на цю тему, на чужих помилках мало хто вчиться. Крім того державі і чиновникам, які узурпували владу невигідно дозволяти вільний обіг зброї, бо люди тоді заставлять їх працювати, а не красти. У нас зараз нема такої влади, яка б працювала для людей. Ініціюйте референдум, хоч будем знати скільки овець у цій країні.

    • 29.04.2013 21:00
      #
      - 1 +

      по-перше, факти вами наведені вже сто разів обговорювалися, бо є центральними в обговорюванні легалізації. це знову ж як воду в ступі товкти.
      по-друге, як я казав - таке звертання - не просто неефективне, а й образливе, повертаючи людей проти нас же, замість того щоб їх до нас залучати.
      по-третє - референдум наврядчи, а ось усілякі опитування проводилися неодноразово, і дають змогу приблизно оцінити кількість прихильників і противників. кількість нейтральних людей сильно коливається, в залежності від конкретної ситуації в країні на конкретний день (саме так, сьогодні людина може бути зовсім не проти легалізації, а вже завтра навпаки, і на наступний день протилежне. на жаль це правда.)

      тим категоріям, мову про яких ведете ви - і не потрібно щось доказувати, в усякому разі зараз. потрібен час, і не малий (я б ДУЖЕ хотів його пришвидшити, але це не так просто), тому що зомбування потребує серйозної реабілітації, аби мислення людей прийшло до норми.
      тому, такі звертання є недоречними для нас, особливо нас, як людей, які намагаються показати високий рівень вихованості, людяності, і стриманості, достатньої та вищої за ту, яка необхідна для здобуття свободи, права на захист себе, рідних, близьких і майна, зі зброєю в руках.

      • 29.04.2013 21:18
        #
        - 3 +

        будь ласочка, давайте бути стриманішими та терплячишими.

        це надасть нам більшої ваги, аніж наведена неприязнь.

        це подібно ефекту перекрикування. згадайте нашу вельмишановшу, щоб її, Верховну Раду. (ось на її рахунок, можна собі дозволити коментарі посерйозніше, ніж тутешні, тому ще ТЕ що вони роблять, і як ганьблять усю країну на весь світ - це дійсно не має прощення.. хоча ми маєму ту владу, яку самі ж і обрали.. це все до нашої теми має пряме відношення, але зараз не про це.)
        так от. Верховна рада. типу 450 депутатів (хоча там бувае максимум 350-360, і то, "по святам"). якесь чергове "обговорення". опоненти волають до хрипоти, намагаючись перекричати один одного, і в результаті ніхто і нікого не чує, всі тільки більше розпаляються і жадають екшену, а це вже, шановні, родючий грунт для вибуху.. градус зашкалює, тільки чиркни сірником..

        а от коли ти починаєш наполегливо, в міру голосно, спокійно виказувати свою точку зору, ті, что дісно хочуть щось і\або когось почути, автоматично починають замовкати, аби припинився шум і гам, і щось таки розібрати.

        ось подібно, на мою думку, повинні вести себе в більшості ситуацій і ми, спокійно, вміру наполегливо надавати людям чергові факти, підсумки та аналіз ситуацій, немов танк, який повільно, але незупинно суне до своеї мети, незважаючи ні на що.

        тож, ваша ласка?

  • 29.04.2013 22:03
    #
    - 1 +

    Это все конечно правильно. Это все конечно верно. Но, спросим себя так ли уж нам нужно это разрешение на оружие.При наличии отсутствия адекватной судебной системы платить в случае применения официального оружия все равно придется. И не мало. Тогда как не официальный ствол подкрепленный разрешением от мертвых американских президентов может обойтись вам гораздо дешевле.

    • 29.04.2013 22:15
      #
      - 1 +

      Поясню свою мысль на примере. В конце девяностых годов один мой знакомый решил вынести с родного предприятия, которое и не собиралось платить ему зарплату готовую продукцию. Взяв в напарники любовницу ( что с моей точки зрения совершенно верно, не жену же тяжестями нагружать ) он потащил с ней восемь картонно навивных барабанов к пролому в стене. Поскольку барабаны были тяжелыми больше 25 кг каждый они несли их по очереди. Отнесут четыре на десять метров, возвращаются за следующими четырьмя. За этим милым занятием их и застала охрана. Надо сказать, что на суде стоимость этой продукции определили в 320 тыс гривен. Охрана предложила им свои услуги. Сто баксов и они им помогут дотащить барабаны до пролома. На что знакомый страшно разнервничался, заявил, что он здесь работает, имеет право и делится ни с кем не будет. Барабаны остаются на месте, а они с любовницей уходят. Два часа охрана его уговаривала, затем отвела в караулку. Где ставка возросла до 300 дол и барабаны остаются на заводе. Ещё через четыре часа вызванные менты затребовали штуку баксов. А на штуку за каждый год отсидки, что озвучил судья, у знакомого ответа уже просто не было. Жена, обиженная участием любовницы отказалась помогать и он сел.

      • 29.04.2013 22:18
        #
        - 1 +

        Мораль же такова. В ментовке идиотов нет. И поймав вас со стволом ППСник отлично понимает, что не возьми он у вас ваши триста четыреста баксов вы всучите больше судье или прокурору. И непременно выйдете. Поэтому ППСник не только возьмет, но ещё и посмотрит, что бы вас никто не обидел.

  • 29.04.2013 22:47
    #
    - 5 +

    Сувора правда життя , якщо хтось не хоче бачити то це його проблеми ,,

  • 30.04.2013 12:36
    #
    - 8 +

    У жертв должно быть больше прав на оборону, чем у преступников на жизнь. Очень верно. Но увы! В нашем законодательстве как раз все наоборот, и никто не собирается ничего менять.

  • Людей лякає термін "вільний продаж зброї", вони думають, що дозволять купувати аби кому і де попало ту жахливу зброю! Треба змінити або роз'яснити поняття, вільний продаж, для цього вільного продажу, треба пройти психіатра, нарколога (здати ще й кров на визначення присутності в ній наркотичних речовин, бо якщо навіть курити травку раз в тиждень, аналіз не пройдеш) потім, дають направлення на проходження 4 лікарів, хірург, окуліст, невропатолог, терапевт (точно з лікарями можу помилятись, але здається цих проходив), а вже потім заключення пише голова комісії і візує головний лікар!!!! І це тільки взяти довідку психіатра і нарколога, як кажуть по телевізору!!!! Я вже не кажу про довідки з місця роботи, характеристики, курси користувачів, здача іспиту, страховка іт.д. Отак треба трактувати вільний продаж противникам легалізації КВЗ! А ну і за все це близько 1000 грн. треба буде викласти. (ну це так, для скупих, може вони скажуть, шо то дорого і відмовляться). Якщо хтось не хоче мати пістолет і боїться себе захищати, думає хай краще мене згвалтують, ніж я візьму гріх на душу, то чому вони, чи їхня думка має бути визначальною в тому мати мені право купити пістолет для захисту, чи ні (вільно купити так, як я описав вище). Водійські права в нашій країні можуть отримати фактично будь-хто, але вони не в кожного є, кому треба отримують, а комусь ні. Ліцензію пілота на керування малогабаритними літальними засобами (легкі літачки чи вертольоти) , теж можна отримати без проблем ( в принципі), але не кожен же її отримав? (кому є така потреба - отримав). Тоді чому, мають питати в якогось пересічного, маю право на те чи ні??? Кому треба, най роблять дозволи і купують, а кому ні, то й ні і все, я вважаю, що ніякого референдуму не має бути, має бути прийнятий закон і все! Але жоден депутат не допустить того, бо як його бидлуватий і п'яний синок буде десь в ресторані влаштовувати бійку чи збивати п'яним когось на переході, то його можуть в кращому випадку підстрелити.

    • 30.04.2013 13:27
      #
      - 7 +

      підпишуся під кожним словом.

      до речі хотів би нагадати, що паралельно Закону Про зброю, НЕОБХІДНО також дуже серйозні зміни вносити до Кримінального законодавства, змінювати та перекваліфіковувати статті, стосовно самооборони, необхідних меж тощо, бо наразі, ми усі прекрасно знаємо, що реальної користі від нашої мисливської зброї - хіба що її вид, помахати перед носом у злодія, і не більше, бо не маємо права стріляти навіть якщо нас будуть вбивати, або когось поруч гвалтувати.
      якщо ж ми таки зробимо постріл в злочинця, майже гарантовано сядемо до тюрми, після суду.
      дуже влучно було написано про те, що "наша держава набагато більше воліє бачити наш труп, з ножем у грудях, або проломленим черепом, а ніж з пістолетом у руках"..

      да що там, навіть нашим осяйним захиникам міліціянтам стріляти фактично не дозволяється, тому що також, потім практично не можливо довести, що це були саме НЕОБХІДНІ межі самооборони, а не її перевищення. і якщо не пощастило в моменти розв"язки потрапити у пильне око якоїсь камери спостереження... пряма дорога у тюрму. да і навіть з наявною плівкою пригоди, ще "докажи, що ти не верблюд"..

    • 15.05.2013 14:16
      #
      - -4 +

      "Але жоден депутат не допустить того, бо як його бидлуватий і п'яний синок буде десь в ресторані влаштовувати бійку чи збивати п'яним когось на переході, то його можуть в кращому випадку підстрелити." - а ви за те, щоб дати людям можливість таки покарати депутатського синка за влаштовану напідпитку бійку кулею в чоло?

      • 13.05.2014 00:15
        #
        - 1 +

        Ми за те щоб народ мав силу, а бидло, як би високо воно не влізло, мало страх і боялося порушовати закони.

  • 30.04.2013 16:31
    #
    - -12 +

    @ТупийБаран:

    Мирне населення (чи "тупі вівці" за вашою термінологією) свідомо або несвідомо підтримує методи більш ефективнішого виживання, ніж володіння зброєю або єдиноборствами.

    І це — відсутність зброї і спротиву взагалі. Парадоксально, але люди без зброї і навиків самозахисту мають більші шанси не попасти в критичну ситуацію. А якщо вже "вляпались" — просто віддають усі свої матеріальні цінності (включно з трусами), зберігши життя і хоча б частину здоров’я.

    Якщо я знаю, що в мене нема зброї і я не "джекі чан": 1) я значно більш зосереджений на власній безпеці (слідкую за перехожими, не ходжу по підворітнях), 2) не ношу зі собою тих речей, які шкода втратити, 3) ні на секунду не сумніваюся, готовий віддати усі цінності в критичній ситуації задля збереження свого здоров’я.

    Усі майстри-учителі східних єдиноборств в один голос говорять, що відпір і калічення інших людей, це зовсім крайній засіб. Маєте шанс — утікайте. Якщо втечете, знайдете себе і зрозумієте, що поступили правильно.

    Дивно, але усе це збігається і з християнськими цінностями: підстав іншу щоку (а не око за око), і ліпше живий пес, ніж мертвий лев.

    Звісно, дуже важко пережити власне приниження і приниження близьких людей. Але такі речі, як примирення і прощення допомагають рости внутрішньо. Скажіть будь ласка, як потім жити з тим, що ви вбили людину? Так, якогось придурка, гопніка, наріка чи алкаша. Але за його агресією неодмінно стояло важке дитинство, нереалізованість в житті, якісь інші проблеми. Дивіться трохи глибше, ніж на ситуацію агресії. Як би низько людина не опустилася, вона завжди має шанс піднятися і йти далі. Куля в лоб — і ви забираєте шанс у цієї людини. Ви хочете жити з цим?

    Ну приймуть закони, не будуть садити за вбивство при самозахисті. Але ж ви вбили людину!

    Повторююся, ви хочете жити з цим? Я — ні. Мені простіше перебороти власну гордість, і помолитися за те, щоб ця людина, яка перебуває в темряві, знайшла свій шлях.

    • 30.04.2013 17:20
      #
      - 11 +

      я правильно розумію, що ви пропонуєте не чинити ніякого опору "людям", які вирішили нахабно відібрати у вас те, що дано з народження і є невід"ємним кожної свідомої людини, тобто життя, честь і гідність? до того ж відібрати найцинічнішим і жорстоким способом, просто за для своєї втіхи, задоволення та насичування, не бажаючи працювати, і здобувати собі блага способом, який не буде шкодити або чіпати інших людей?

      чи я правильно вас зрозумів, що ви пропонуєте взагалі не носити (не мати?) цінних речей при собі, та й власне одягатися "по простіше", аби не притягувати уваги злочинців? включаючи не носити годинника, крестика на ланцюжку, гроші брати вдома з під матрацу лише конкретну суму щоб тут же сходити й купити хліба? навіть мобільного телефону мати при собі (а якщо не носити з собою - то й його смисл втрачається, достатньо "стаціонарних") ви не рекомендуєте? а саме ці речі є головною та найчастішою здобиччю цих злочинців.

      чи я правильно розумію, що ви рекомендуєте навіть не опиратися гвалтуванню, та усілякою наругою над вами та тимпаче близьких (та ще й, не дай боже вагітній дружині, і не менш страшніше вашій дитині), аби ви "зберігли життя і хоча б частину здоров’я" ?!

      • 15.05.2013 14:31
        #
        - -8 +

        чи я правильно вас зрозуміла, що за спробу вкрасти натільний хрестик чи годинник жертва має право тут же стріляти наліво і направо?

        • 13.06.2013 23:48
          #
          - 8 +

          При попытке ограбления жертва должна иметь право обороняться. Достав оружие и направив его на нападающего вы даете ему понять что у вас есть намерения обороняться и в случае продолжения нападения оружие будет против него применено. Если вид направленного на него ствола не остепенит нападающего и он продолжит нападение, то жертва должна иметь право стрелять на поражение и тут уже нападающий сам себе злобный буратино...

          ПС. Нет, вы конечно можете позволять гопникам отнимать у вас вещи, прийти к вам домой забрать у вас все ценное, а потом еще вас попользовать - это ваше право и ваш выбор, но не стоит его навязывать всем остальным!

          ПС2. Кстати, на заметку, "гопнуть" вас могут не обязательно ночью, а даже среди белого дня и люди сегодня будут идти мимо как будто ничего не происходит!

          • 28.06.2013 16:13
            #
            - -6 +

            вибачте звісно, але наразі це ви нав'язуєте свій вибір іншим - слава богу більшості, яку ви утім вважаєте вівцями - а себе мабуть мудрими богами, пастирями, які знають як правильно, ніколи не п'ють, не гніваються, уважні і спостережливі, достойні члени суспільства з 'правильним' оточенням, цілком здорові психічно, не самовпевнені, не хвалькуваті, не закомплексовані і так далі.

            ви от не впевнені у байдужих наших людях, а я не впевнена у вас - чи не опиниться ваша пушка в руках у вашої обділеної увагою дитини чи п'яного кореша або й вас - і чи не закінчиться все як типово в Америці? у кожного свої страхи :) боїтеся гопників - качайте мязи або сидіть вдома по вечорам. спрямуйте свої зусилля в правильне русло - тільки не пропагуйте свободу захищатись від потенційного насилля насиллям.

            • 10.03.2014 15:49
              #
              - 3 +

              Ужос... вряд ли вы в своих стремлениях превзойдете Исуса, а вот стемления к мазохизму прослеживаются.

            • 25.03.2014 20:19
              #
              - -4 +

              +1. Полностью поддерживаю. Этот закон приведет к тому, что уже иногда случается - ребенка обидят в школе, он достанет ствол (и не факт, что это будет ствол отца, ведь с таким законом его можно будет купить где угодно, он будет стоить дешевле айфона) и начнет стрелять в школе (примеры Росси, Америке).

              А вообще, если автор считаете, что оружие это единчтвенный способ самозащиты, мне его жаль. Просто часто будет, ка сейчас с газовыми балончиками - своим же стволом и получишь

            • 13.05.2014 01:00
              #
              - 2 +

              Ніхто Вам нічого не нав'язує, Вас ніхто не примушує купляти і мати у себе зброю. Покищо Ви нав'язуєте свій вибір іншим, і не дозволяєте захищатися. Що Ви тут взагалі робите я не розумію? Проблеми в Америці через те що в них немає закону тримати зброю у сейфі, коли вона не при тобі, і дуже ліберальний спосіб купівлі. Ми виступаємо за свободу громадянина захищатись від реального насилля адекватно. Пропаганда це Ваш інструмент.

              • 13.05.2014 11:20
                #
                - -1 +

                'що я тут роблю' - випадково зайшла ще минулого травня, статтю побачила в соц мережах - розлютив посил 'ви всі тупі вівці, а ми богі справедливості нової самоозброєної України'. випустила пар та й забула. всякі різні відповіді забавляють вже цілий рік )

                але за цей рік багато чого змінилося і мій погляд в тому числі - події Майдану і опісля показали, хто є хто і хто є з ким. у звичайних людей немає козирів у боротьбі з й**нутою владою і бандитизмом. тим не менше, все одно важко сказати однозначно, кому бути мірилом закону в умовах анархії.

                шкода, але ваші намагання утопічні (ну хіба Ярош дійсно президентом стане). загалом - якщо в Україні будуть інституції для адекватного і без хабарів контролю надання права мати зброю - то будуть і для контролю справедливості на вулицях і серед владних структур. і може тоді необхідність мати зброю відпаде сама собою - зрештою, в країнах Європи прекрасно живуть і без цього.

          • 25.03.2014 20:21
            #
            - -4 +

            да, а еще гопники могут прийти к вам домой, забрать ваше оружие и его же вам засунуть в ...

    • 30.04.2013 18:38
      #
      - 9 +

      Ви добре аргументували власну точку зору. Це Ваш вибір і Ваше право. Але мені цікаво, якщо на Ваші питання я відповім "так", Ви все одно будете виступати проти мого права на самозахист? Хіба я не маю права вибору, так само як і Ви? Чи Ви можете прийняти тільки вибір, подібний до Вашого?

      • 30.04.2013 18:48
        #
        - 3 +

        це запитання якнайкраще доповнює ті, що я задав вище.

        з вашого дозволу приєднує це до свого.

    • 30.04.2013 18:48
      #
      - 5 +

      т.е. "расслабиться и получать удовольствие" ???
      зашибись

    • 30.04.2013 19:16
      #
      - 4 +

      по поводу "другую щеку" ... я вот не верующий, но больше вас знаю, что в евангелии от матфея - не о том, о чем вы думаете, нужно знать предысторию этой мифологии...

      если широко - там о мести, если конкретизировать, там о духовной стороне, о жизненных позициях, а не о сиюминутных действиях

      второе: Евангелие - это описание жизни И.Х., по мифологии - И.Х. пришел на землю, чтоб своими страданиями искупить грехи людские, именно потому он и страдает, добровольно

      и третье:
      Давайте суд бедному и сироте; угнетенному и нищему оказывайте справедливость; избавляйте бедного и нищего; исторгайте его из руки нечестивых

      Облекитесь во всеоружие Божие, чтобы вам можно было стать против козней диавольских

      Когда сильный с оружием охраняет свой дом, тогда в безопасности его имение

      Кто ведет в плен, тот сам пойдет в плен; кто мечом убивает, тому самому надлежит быть убитым мечом


      и последнее, кто сказал, что ветхозаветные труды с приходом нового завета вмиг стали недействительными? знать нужно предмет, прежде чем что-то утверждать ... а не довольствоваться раз в год пасхой и рождеством - значит нифигасе верующий

      вывод, ненадо тут ляля

      • 15.05.2013 14:35
        #
        - -9 +

        o_O аргументи ну дуже в тему

        "кто мечом убивает, тому самому надлежит быть убитым мечом" - тоді давайте домовимся свої 'пушки' діставати тільки після злочинців ;)

        • 13.06.2013 22:13
          #
          - 4 +

          Вы верите что вас милиция будет защищать даже если будет свидетелем нападения на вас? Посмотрите эту новость, подумайте и сделайте вывод, если конечно у вас есть такие опции...

          legalans.com

          • 28.06.2013 16:25
            #
            - -4 +

            я не вірю ні в міліцію, ні в наших людей, ні в вас і ваші адекватність та стриманість - я вірю в свої власні здоровий глузд і обережність

            опція думання мені доступна)) порадували)

    • 30.04.2013 19:19
      #
      - 6 +

      и еще... овцы - очень даже библейский тремин :)))
      а то, что они тупые ... ну так уж сложилось, умных овец - мало

      • Дайте мені право не бути (не дай Боже) підрізаним чи пограбованим. Я хочу захищатись! До речі мій випадок з бидлом і моєю травмою несе ще накладку на матеріальну сторону, тобто операції і відновлення при всій нашій безкоштовній медицині не безкоштовні і потягли з кишені моїх батьків велику суму (можна було купити б/в авто - не москвича чи копійку), то чому через відморозків мають страждати навіть мої близькі??? А хто сказав, що їх потрібно було вбивати, прострелена нога, плече та й звуки пострілів миттєво б присікли б їх, не потрібно всіх вбивати якщо є змога, достатньо зробити попереджувальний постріл, ну а якщо злочинець не зупиняється, то він просто камікадзе або невміняємий!

    • 15.05.2013 14:25
      #
      - -10 +

      підтримую. береженого Бог береже - не ходіть по темним вулицям поодинці і не підсвічуйте собі в провулку айфоном і буде вам щастя.

      • 13.06.2013 22:15
        #
        - 5 +

        Как бы вы себя не берегли, всегда может возникнуть ситуация когда вам нужно будет пройти по темному переулку, с айфоном и в гордом одиночестве...

        • 28.06.2013 16:36
          #
          - -5 +

          ага - і заради однієї такої випадковості давайте допустимо немислиме?)

          якщо ж у вас таке постійно - мені вас щиро шкода. спробуйте змінити своє життя на краще - підіть працювати на ліпшу роботу, переїдьте в спокійний район / місто, чи хоча б вкрутіть лампочки в своєму під'їзді, поставте в ньому ж хороші замки - зменшіть ризики, зробіть щось - а не шукайте в зброї панацею від усіх негараздів.

      • 10.03.2014 15:54
        #
        - 2 +

        ...и лифтами не пользуйтесь, а то мало кто зайти может. Параноидальный образ существования присущ не всем.

    • 13.06.2013 22:53
      #
      - 7 +

      "І це — відсутність зброї і спротиву взагалі. Парадоксально, але люди без зброї і навиків самозахисту мають більші шанси не попасти в критичну ситуацію." - кто вам такое сказал?

      "А якщо вже "вляпались" — просто віддають усі свої матеріальні цінності (включно з трусами), зберігши життя і хоча б частину здоров’я." - если, предположим, вы вляпались в критическую ситуацию со своей девушкой/женой, вы согласны позволить попользовать вашу девушку/жену? Будете свечку держать? Мне кажется вот эта картинка про вас www.ljplus.ru

      "Мені простіше перебороти власну гордість" - а она у вас есть? Судя по вашим словам гордости у вас нет...


      Лично я категорически против того что бы отдавать заработанные своим честным трудом материальные ценности!

      Так же я категорически против того что бы кто либо посягал на мою честь и достоинство!

      Я за то что бы каждый гражданин Украины имел право защитить себя от покушения на честь, имущество, здоровье и жизнь, а использовать это право - личное дело каждого!

      "Але ж ви вбили людину! Повторююся, ви хочете жити з цим? Я — ні."

      Уверено что никто не хочет жить со знанием того, что он убил человека при самообороне. Я могу говорить только за себя, если мне придется нанести вред здоровью/убить человека, если это человек будет посягать на мое имущество, здоровье, или жизнь, то я готов с этим жить! К тому же, убивать не обязательно. Достаточно прострелить ногу.

      • 28.06.2013 16:46
        #
        - -7 +

        таке враження, що в половини учасників цього форуму злі нападники відтрахали їхніх дружин/дівчат у них на очах - це чомусь тут чи не основний аргумент. пєчалька.

        • 10.03.2014 15:57
          #
          - 1 +

          Большенство гражданживут не в тепличных условиях.

        • 30.04.2014 21:56
          #
          - 4 +

          Вибачте, але Зігмунд Фройд колись сказав: "Боязнь оружия есть признак отсталого сексуального и умственного развития"

        • 30.04.2014 22:00
          #
          - 2 +

          Ірина, декого такі думки (про насилля) навіть збуджують - але ж вони мають право та можливість не носити зброї та не чинити опір. Буде цілком справедливим вирішувати людині чи вона є жертвою чи ні.

    • 30.04.2014 21:53
      #
      - 2 +

      Хочеться сказати "харє крішна" чи "ом мані падме хум" після вашого комментаря...
      Мені теж подобається філософія та психологія, але мабуть ви володієте бесконтактним айкідо чи астральним карате і з вами це ну аж ніяк не може трапитися :)
      А скажіть, якщо вляпатись в таку халепу де майстру-філософу захочуть відрізати голову чи ще щось, чи родичам або друзям подібну каку зробити? Або, вибачте, з дружиною чи донькою побавитися - що йому робити та що підставляти?
      Я підозрюю яка буде відповідь - "зі мною таке не може статися" та "у вас дуже хвора уява".
      Але насправді мені чхати на нападника, я не хочу дивитися трохи глибше, в його дитинство та які в нього проблеми чи з яких причин він захотів відрізати мені якусь частину мене :) Він загрожує життю і крапка!
      Я хочу повернутися до своїх дітей живим і крапка!
      P.S. а "підстав іншу щоку" - як раз через таку психологію слов’яни з мужніх та хоробрих людей перетворилися на рабів. Яка різниця чий раб, божий чи дяді васі?
      Вибачте, якщо когось образив.

  • 27.05.2013 15:53
    #
    - 4 +

    На перед хочу сказати, що я прихильник вільного володіння зброєю. І не тільки мисливською та короткостволами, а й автоматичною.

    Проте, автор надто емоційний, а емоції справі аж ніяк не допоможуть. Зброя сама по собі не захищає. Зброя - це лише залізяка. Щоб захиститися мало придбати зброю, нею треба володіти. Тобто тренуватися.

    Крім того, застосовувати вогнепальну зброю проти злочинця з холодною - безчесно, та й вітчизняні судді однозначно назвуть це "перевищенням". Хоча, звісно, краще дванадцятеро судять, аніж четверо несуть.

    До чого я це все? До того, що можливість придбати пістолет не звільняє від необхідності тренуватися. Гартувати тіло, розум і дух, щоб в необхідний момент мати можливість позбавити когось життя.

    А поліцейський, який отримує три порізи спини - професійний боягуз.

  • Всё верно и точно!Я ЗА легализацию КНО для граждан!

  • 13.06.2013 19:44
    #
    - 3 +

    ot garmyder rozvely...
    Ta vse dobre napysano! Ja b naviť skazav, ščo vse ne prosto dobre, a garno i styľno napysano! Nasampered: ce cikavo počytaty-podyvytysja.

    I vymagaty vid buď-jakoï ludyny zminyty svoju dumku na protyležnu lyše pislja pročytannja odnijeï statti − ščonajmenše vygljadaje zdytynilo ta legkovirno... Takogo točno ne staneťsja!

    A oś te, ščo takyj styl podači dumky kogoś taky šokuju, začepyť − oś taki šansy točno je!

  • 13.06.2013 19:53
    #
    - 3 +

    I najgolovniše, ščo pryxovujuť ti, xot navmysno, svidomo čynyť opir do Prava na volodinnja korotkopalom peresičnymy gromadjanamy. Pojava takogo Prava VMYŤ potjagne za soboju karkozlamni suspiľni zminy! Bo todi VIDRAZU znykaje taka rič, jak SVAVOLJA z boku derž.službovciv, mjentiv, mažoriv, gopnykiv, i tak dali.... Bo ž možna i na vidsič vognepaľnu vidrazu narvatysja!

    A ce, u svoju čergu, vymagatyme vid suspiľstva, vid gromadjan, zaprovadžennja novyx pravyl gry u suspiľstvi, Novogo Suspiľnogo Dogovoru miž usima učasnykamy suspiľstva, zminy velyčeznoï častyny zakonodavstva i zaprovadžennja xoča b togo samogo instytut prysjažnyx!

    Slovom, Pravo na volodinnja korotkopalom − ce, možna vvažaty, spravžnja tyxa revoljucija u suspiľstvi! Oś čogo naspravdi bojaťsja usi oti mjenty ta iže z nymy, xto namagajeťsja strymaty počynannja za Pravo na korotkopal! Bo ž vony zvykly žyty u povnij bezkarnosti svoïx dij ta u suciľnij svavoli zi svogo boku i korupciï.

    Skažiť vidverto: jakby kožen, xto čytaje ci rjadky, buv by na «ïxńomu» misci − Vy b xiba DOBROVIĽNO vidmovylysja b vid svoïx pryvileïv u suspiľstvi? Vidpoviď, gadaju, očevydna...

  • 29.07.2013 18:52
    #
    - 3 +

    Ирина, кaк вы считаете, если вaс насилуют,пoдмахивать обязательно?

  • 19.12.2013 10:26
    #
    - 2 +

    ну если с травматической нельзя стрелять в голову -есть один выход.-не регистрировать травмат-а после самозащиты просто выбросить........Жизнь дороже всяких условностей....Короткоствол-другое дело!! Но это еще впереди-а жить то надо сейчас

  • 20.12.2013 10:30
    #
    - 3 +

    Дуже, дуже грубо!

    Хоча та, чесно написано:
    "
    Наша рідна держава краще побачить вас з ножем у грудях, ніж з пістолетом у руці.
    "

  • 25.03.2014 10:38
    #
    - 1 +

    Вважаю за необхідне прийняття З.У. "Про зброю"
    білше плюсів ніж мінусів.!!!

  • 25.03.2014 20:12
    #
    - -5 +

    Личное мнения автора, к тому же выраженное довольно грубо, очень субъективно. Я думаю, что как раз такой человек как автор (судя по тону его доклада можно сделать определенный вывод о психологии, как минимум о чрезмерно ЧСВ), в нетрезвом состоянии, в ответ на грубость кого угодно как раз и достанет ствол. Тут нужно понимать и думать не о самозащите - есть куча других форм самозащиты, которые защитят от ножа - а об самодисциплине и ответственности нашего общества. К тому же как быть с людьми которые плохо владеют оружием? как быть если человек в состоянии аффекта достанет оружие в людном месте, а если он им воспользуется? а если промажет? Автор мотивируется личным желанием, не думая о других, что как раз характеризует его не с лучшей стороны. Я представляю, как те же гопники, что нападают с ножом, теперь будут нападать с пистолетом и что потом? уличные банды, перестрелки? Нужно думать перед тем как делать, сейчас видимо это не в моде. Факты, которые приведены в статье не имеют никакого отношения к легализации оружия. Последнее не скажется благоприятно ни на какой сфере жизни (хорошо будет только торговцам оружием). По поводу страны и все остального - чистой воды демагогия. А теперь задайте себе вопрос : хотели бы вы, что бы ваши дети росли в мире где правит оружие, более того, отпустили бы вы своего ребенка погулять, зная, что какой-то нетрезвый Вася решит "доказать" свою точку зрения Коле прибегая к последнему аргументу. Или сами вы бы чуствовали себя комфортно, отдыхая рядом с поддатой компанией, щная что у самого пяьного есть ствол. И последнее, вид человека с оружием очень плохо сказывается на психическом здоровье людей, которые не приемлют оружие. Но опять же, исходя из тона автора, ему на таких людей глубоко наложить - а это еще один момент, почему бы я не дал оружия автору.

    • 30.04.2014 22:05
      #
      - 6 +

      Повторю для Вас.
      "Боязнь оружия есть признак отсталого сексуального и умственного развития" (c) Зигмунд Фрёйд
      Ваши страшилки про оружие высосаны из пальца.
      Да, и я хотел бы, чтобы мои дети выросли в культуре обращения с оружием, доказано столетиями истории. А не в культуре быдлячего рабства, где оружие есть только у "сильного и важного перца".
      Бог сделал людей неравными, Кольт их уравнял.

    • 13.05.2014 01:31
      #
      - 0 +

      Особисту думку автора поділяють усі хто хоче мати зброю для самозахисту. Ви міліціонер?

  • Все по ділу але грубовато написано по відношенню до тих громадян які мають іншу думку. Я прихильник зброї

  • 05.03.2015 18:36
    #
    - 0 +

    Люди, а ви коли небудь зауважували як культурно розмовляють між собою кавказці, я маю на увазі не шпану-хачіків, а справжніх джегітів. Це сама вихованість і толерантність і це не тому що вони добре вчилися в радянській школі, - це тому, що у кожного з них висить кинджал на поясі!!! Зброя дисциплінує!!!
    Доречі радянська влада заборонили Українцям і москалям носити з собою зброю навіть холодну, але не заборонила носити кинджали чеченцям, осетинам і іншим дітям гір. І це не тому, що совети так поважали їхні традиції, - це тому що перший мусорок який би спробував на Кавказі забрати кинджал у джегіта, отримав би ним в живіт!!!

  • 06.03.2015 10:26
    #
    - 0 +

    "Ну вот и дилетантский комментарий. Нельзя ношение оружия, а тем более его применения сочетать с алкоголем, автоматически отягощает любое нарушение. Большенство любителей сочетать оружие и алкоголь лишаться права владения очень быстро и/или сядут если будут его применять в состоянии.., что будет природной селекцией и повысит отведственность в обращении с оружием в обществе."

    Граждане, а кто будет принимать решения об адекватности и честности использовавшего оружие или при выдаче?. Вот это "нельзя", "отягощает"-термины правового государства, к которому нам рости еще нужно.
    Ну страхи может не такие иррациональные и менталитет- гопота, агрессия, акоголь-ведь процент то большой, судя по коментам оружие будет только у нас-честных адекватных ответственных, а у них дубинки (они дикари ж))
    Ну, я не о том что нада сесть и бояться, я тож хотела бы в такой ситуации иметь пистолет.
    Может этот закон стоит принять только в комплексе с реформами, реорганизацией правовой (исполнительной, судебной власти), тогда и овец заметно меньше станет))

  • 06.03.2015 12:46
    #
    - 2 +

    Хорошая, образная статья. Спасибо !

  • 06.03.2015 15:42
    #
    - 2 +

    Крик душі

  • 07.03.2015 17:46
    #
    - 2 +

    Як по мені, то в оригіналі на російській мові стаття сприймається краще. Проте я радий що її переклали. Звичайно стаття "образлива" для "тупої вівці", проте з врахуванням ситуації в країні толерантність до "тупипих овець" смертельна.

  • 07.03.2015 23:37
    #
    - 1 +

    Много! Очень много текста!!!! Но вы все забыли что закон об Оружии разрабатывается и принимается не гоплофобюами.

    Право на самооборону запрещено ГОСУДАРСТВОМ чтобы в случае пьяной выходки или куража силовика, судьи, депутата, онные не схватили пулю в лоб от тех, кого они решили опустить своими понтами.

  • 08.03.2015 09:31
    #
    - 0 +

    Ндааа!!! Цікава стаття!!!! У нас є над чим задуматись, давно.

  • 07.04.2015 19:14
    #
    - 2 +

    Не далее, чем минувшей осенью, произошла ситуация, которая не имеет отношения к огнестрелу, но имеет отношение к оружию в целом. Ситуация не уникальна и многие становились участниками подобных действ. Если коротко, то суть в следующем: в тот день задержался на работе и возвращался около 22. Меня остановил молодой человек с просьбой угостить сигареткой (я как раз на ходу курил). Получив сигарету, он попросил 3 гривны на проезд на что получил от меня категорический, но вежливый отказ. Предложив мне "подумать над просьбой" и получив отказ уже в более резкой форме, молодой человек свистнул, после чего из-за угла дома (метров 5 от меня) достаточно резво выскочили еще 4 гопника. Своим неожиданным появлением они застали меня врасплох и фактически приперли к стене дома. Вокруг не то что ментов, но даже прохожих не было. Сразу оговорюсь, что я тренированный человек, но с 5 противниками справлюсь разве что только они будут одноногими инвалидами. И тут прозвучал вопрос: "Ну и что ты теперь будешь делать?". Я понял, что деваться некуда, а потому достал нож, со словами: "А теперь я буду убивать!". С этой фразочкой аля Рэмбо я, конечно, погорячился, но вышло это как-то непроизвольно, потому как адреналин уже шкалил. В ответ я услышал следующее: "Пацаны, он по ходу при...ный. Пошли отсюда.". После чего гопники ушли. Думаю, не стоит объяснять, к чему я это все писал. И в данном случае совсем не важно, нож я достал или пистолет. Эта ситуация, в подобной которой оказывались многие из нас хотя бы раз в жизни. Но оружие, которое оказалось у меня в руке и которое я всегда ношу при себе (именно оружие, а складничок с длиной клинка 5 см), помогло сохранить мне не только свой кошелек, но и здоровье!

  • 14.06.2015 18:06
    #
    - -2 +

    напоминаю что каждый третий психический-неуровновещаный по статистике, вот пример www.youtube.com

  • 15.09.2015 23:02
    #
    - 1 +

    Моя, увы очень паршивый опыт, говорит о том что баранам абсолютно наплевать на статистику, аргументы и прочее и прочее. Они просто ее не слушают. Цитирую : "ой, все не хочу я ничего слушать". И это я разговаривал с человеком, которого знаю очень хорошо, и с которым даже после серьозных срачек на уровне политики/ато и прочего мы поддерживаем хорошие отношения. Реакцию малознакомых "овец" вы представляете.

  • 20.02.2016 09:49
    #
    - -1 +

    Знакомая песня дельцов, связанных с оборотом оружия, баранов, считающие себя умными. В США на руках миллионы стволов, погибают 50000 в год. Большинство людей не могут или неспособны применять оружие, для этого и создаются правоохранительные органы, и там, где они хорошо и эффективно работают, там и преступность под прессингом. Но преступность всегда имеет социальные причины, с них и надо начинать, а не навешиванием стволов кому не попадя. Вместо консолидации общества, предлагают каждому, потенциально быть готовым убивать друг друга.

  • 21.02.2016 04:14
    #
    - 0 +

    Паралельно з вимогою про відставку міністрів, потрібно вимагати право на захист громадян України. А саме право на володіння вогнепальною зброєю !!! Тоді і мажори не будуть себе вести по хамськи, і менти будуть ввічливіші, і чиновник не буде красти, бо буде боятись, що його пристрілять, як пса.

  • 16.06.2016 22:28
    #
    - 1 +

    У деяких баранів і овець є ще така "вбивча" теза: "Зброя це зло. Тому я проти зброї".
    Мені наприклад, після такої фрази хочеться порадити опоненту звернутися до хорошого психіатра, але це мабуть вже не допоможе.

  • 19.06.2016 12:44
    #
    - 1 +

    Хорошая статья и поучительное видео.Вот с такими примерами из жизни надо спрашивать у Порошенка и Авакова;-"КТО ВИНОВАТ И ЧТО ДЕЛАТЬ"?


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати